Gündem Kredi hesaplama nasıl yapılır? Kredi notu sorgulama işlemleri burada!

Kredi hesaplama nasıl yapılır? Kredi notu sorgulama işlemleri burada!

17.11.2015 - 20:55 | Son Güncellenme:

Kredi notu öğrenme işleminizi yaptıktan sonra kredi hesaplamanızı yapabilirsiniz. Kredi hesaplama nakit ihtiyacınızı karşılamak istediğiniz zamanlar için gereken bir işlemdir. Detayları haberimizde.

Kredi hesaplama nasıl yapılır Kredi notu sorgulama işlemleri burada

Günümüzde bankalar kredi almak isteyen vatandaşlar için büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Bankalar nakit paraya ihtiyacı olan vatandaşlara kredi vererek destek olmaktadır. Vatandaşlar bankalara kredi başvurusu yaparak eğer kredi alması için bir sorun teşkil etmiyorsa o bankadan kredi alabilir. Bankaların verdiği hizmetlerden bir tanesi de almış olduğunuz bu kredileri vadeli bir şekilde geri ödemektir. Vatandaşlar nakit paraya sıkıştıklarında kredi alarak nakit para ihtiyaçlarını karşılarlar ve aldıkları bu krediyi vadeli bir şekilde geri ödeyebilir. Bankalar size çeşitli vade seçenekleri ile kredi sunarlar. Bankaların sunduğu vade seçeneklerinde vade sayısı arttıkça banka o kadar faiz arttıracaktır.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KREDİ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

KREDİ NOTU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Kredi çekmek isteyen vatandaşlar ne kadar faiz miktarı ile geri ödeyeceğini merak ederler. Vatandaşlar kredi hesaplama işlemi ile kredi çekeceği zaman ne kadar geri ödeyeceğini, kaç ay ne kadar miktarlar ödeyeceğini kredi sorgulama işlemi öğrenebilir. Kredi sorgulama işlemini internet üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Ülkemizde bulunan bankalar internet üzerinden kredi hesaplamayı sağlayan programlar geliştirmiştir. Vatandaşlar internet üzerinden bu programlara giriş yaparak kredi hesaplama işlemini gerçekleştirebilirler.

Haberin Devamı

Ülkemizde çoğu banka kredi hesaplama programını geliştirmiştir. Kredi hesaplama programını geliştiren bankalar; İş Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Garanti Bankası, İNG Bankası, ABank, Tekstil Bankası, Türkiye Finans Bankası, TEB, Odeabank, Şeker Bank, HSBC Bank, Kuveyt Türk, Finans Bank, Deniz Bank, Bank Asya, Akbank, Albaraka, Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası. Bu bankalar internet üzerinden kredi hesaplama programlarını geliştirmiştir. Her banka hesaplama şeklini farklı şekillerde geliştirmiştir. Hesaplama programları genellikle çekeceğiniz kredi türünü, kredi miktarınızı, ne kadar vade yaptıracağınız gibi bilgileri sisteme girmeniz gereklidir. Bu bilgileri girdikten sonra kredi hesaplama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Bankalardan kredi alabilmek için ise kredi notunuzun düzgün olması gereklidir. Son yıllarda yapılan düzenlemeler ile her vatandaşın bir kredi notu vardır. Bu kredi notunuz sayesinde kredi alabilirsiniz. Sizin bankalardaki sicilinize göre bir kredi notu belirlenir. Daha önceki banka işlemlerinde, kredi işlemlerinde, kredi kartı işlemlerine göre kredi notunuz belirlenir. Kredi notunuzu oluşturan etmenler ise, bireysel kredi ve kredi kartı ödemeleri yüzde 30, yeni kredi arayışı yüzde 20, mevcut hesap ve borç durumu yüzde 25, kredi kullanım yoğunluğu yüzde 15 ve diğer etkenler yüzde 10dur. Bu etmenler hesaplanarak kredi notunuz hesaplanır.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden kolaylıkla kredi notunuzu öğrenebilirsiniz. Kredi notu sorgulama işlemi için internet üzerinden İşube findeks kredi hesaplama uygulamasına giriş yapmalısınız. Bu sayfadan kredi notunuzu hesaplayabilmeniz için sisteme kayıtlı bir üyeliğinizin bulunması gereklidir. Eğer üyeliğiniz yok ise yeni üyelik bölümünden bir üyelik alabilirsiniz. Üyeliğiniz var ise T.C. kimlik numaranızı ve parolanızı bu bölüme girmelisiniz. Bilgiler doğru bir şekilde girdikten sonra sorgula linkini tıklayarak sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.