Teknoloji Kredi Kartları Tarihe mi Karışıyor?

Kredi Kartları Tarihe mi Karışıyor?

11.04.2016 - 17:04 | Son Güncellenme:

Gelişen teknolojiler sayesinde parmak izlerimiz için yeni bir kullanım alanı var.

Kredi Kartları Tarihe mi Karışıyor

Japon hükümeti peşin para yada kredi kartı yerine parmak izi kullanılmasına olanak sağlayan bir sistem geliştirmeye başladı. Bu yaz uygulamaya sokulacak bu sistem sayesinde yabancı ziyaretçiler kimliklerini bildirme ve satın alma işlemleri için sadece parmak izleri yeterli olacak. Başarılı olma durumunda ise sistem daha çok bölgede kullanıma geçilecek.

Haberin Devamı

Süreç ziyaretçilerin ülkeye girişlerinde parmak izi ve diğer finansal bilgilerinin havalimanlarında kayıt altına alınması ile başlayacak, daha sonrasında sistem üzerinde var olan bilgiler sayesinde turistik gezileri esnasında güvenle harcama yapabilecekler. Bu deney Japon hükümetinin sistemi önceden deneyerek ilerde çıkabilecek herhangi bir soruna karşılık şimdiden çözüm üretmesine olanak sağlıyor. Deney kapsamında ise içinde hediye dükkânları, restoran, otel ve benzeri turizm içerikli 300 mekân seçilmiş. Parmak izi tarayıcısından oluşan sistem oldukça basit görünüyor.

Bu uygulama 2020 yılında Tokyo’da gerçekleştirilecek olan Yaz Olimpiyat oyunlarına hazırlık sürecinin bir parçası. Turistlerin yanlarında para ve kredi kartı taşımalarından dolayı oluşan tedirginlik ve stres faktörlerinin azaltılması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Geçen yıl benzeri bir sistem Nagazaki şehrinde ki Huis Ten Bosch isimli eğlence parkında test edilmiş ve düzgün çalıştığı bildirilmişti. Özellikle çocuk müşteriler için parmak izi okuma teknolojisi hem firmalar hem de müşteriler için büyük rahatlık sağlamakta olduğu da ifade edilmiş.

İlerleyen günlerde Japon hükümeti kendi vatandaşları için ATM makinelerinden parmak izleri ile para çekmelerine olanak verecek olan bir sistemi devreye sokacağı haberini verdi. Bu sayede kredi kartı hırsızlıklarının önüne geçilmesi planlanıyor.