Gündem Küçük bebek ‘üç günde’ 2 kez öldü

Küçük bebek ‘üç günde’ 2 kez öldü

31.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mersin’de 5.5 aylık hamile olan 31 yaşındaki Remziye Mıdıklı Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde doğum yaptı. Ancak, doğumdan sonra bebeğin öldüğü söylenerek cenazesi ceset torbasıyla ailesine teslim edildi.

Küçük bebek ‘üç günde’ 2 kez öldü

Mezarlığa götürülen bebeğin yolda yaşadığı fark edilince aynı hastaneye geri getirildi.

Soruşturmaya izin yok!
Ölüm belgesi düzenlenen Mıdıklı bebeğin yaşadığı anlaşılınca, yeni bir hasta giriş belgesiyle yatışı yapıldı. Fakat, 3 gün sonra ölen bebek için ikinci kez ölüm belgesi düzenlendi ve toprağa verildi.
Olayda ihmal olduğunu öne süren Mıdıklı çiftinin şikâyeti üzerine Mersin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. V.K.’nın eşi olan Dr. A.K.K. ile ebeler M.P., M.K. ve Ü.D. hakkında soruşturma açıldı. Ancak, kaymakamlık soruşturma izni vermedi. Bunun üzerine aile hastane hakkında 300 bin TL’lik maddi ve manevi tazminat davası açtı. Çocuğunun ihmal sonucu öldüğünü öne süren baba Sedat Mıdıklı, “Baldızım mezarlık yolunda ‘Çocuk sıcak, hareket ediyor’ diye bağırdı. Ceset torbasını açtık, bebek nefes alıyordu, hastaneye geri gittik, herkes şoke oldu. Uzun bir süre girişini yapmadılar. Bu bir ihmaldir, skandaldır. Doktor başhekimin eşi olduğu için soruşturma sırasında korunmuştur” dedi.