Kültür Sanat 100. yılda sanat coşkusu

100. yılda sanat coşkusu

30.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda İstanbul ve Ankara’da düzenlenen etkinlikleri sizler için derledik.

100. yılda sanat coşkusu

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Zafer Haftası Etkinlikleri kapsamında bu akşam saat 20.00’de Gençlik Parkı’nda Athena sahne alırken, CSO Ada Ankara’da Cem Gürdal’ın yöneteceği gecede Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü sanatçıları kahramanlık türkülerine can verecek. Programın devamında ise Yusuf Güney ve Aşkın Nur Yengi, Ankaralılara coşkulu bir gece yaşatacak.

Haberin Devamı

İstanbullular da Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte Yenikapı Etkinlik Alanı’nda 70 kişilik CRR Senfoni Orkestrası eşliğinde sahneye taşınacak olan Nâzım Hikmet’in “Kuvayi Milliye Destanı” eserinin yanı sıra gecenin sonunda Moğollar, İstanbullularla buluşacak. Tuzla Kamil Abdüş Gölü Parkı’nda “Kanadı Kırık Bir Kuş Misali” adlı tiyatro oyununun ardından Peyk; Başakşehir Sular Vadisi’nde “Ben Karafatma” adlı oyunun ardından Feridun Düzağaç; Beykoz Küçüksu Mesire Alanı Göksu’da “İlelebet: Bir Atatürk Hikâyesi” adlı oyunun ardından da Redd sahne alacak.

Atatürk Kültür Merkezi’nde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın hazırladığı özel repertuara İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosu eşlik edecek. 21.15’te başlayacak konserin bitiminde MFÖ sahne alacak.