Kültür Sanat Antik kentin gizemli dünyasına yolculuk

Antik kentin gizemli dünyasına yolculuk

07.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

“Pat Pat Patara” ile antik dünyanın gizemli atmosferine davetlisiniz! İş Sanat’ın büyük ilgi gören müzikli çocuk oyunu “Pat Pat Patara” çocuklar ve aileleri için eğlenceli bir deneyim sunuyor.

Antik kentin gizemli dünyasına yolculuk

İş Sanat’ın büyük ilgi gören müzikli çocuk oyunu “Pat Pat Patara” son iki oyunuyla bu sezona veda ediyor. Çocukları aileleriyle birlikte antik dünyanın gizemli atmosferine bir yolculuğa davet eden “Pat Pat Patara”, bu sezon son kez 27 ve 28 Nisan’da İş Kuleleri Salonu’nda çocuklarla buluşacak. İş Sanat’ın 24. sezonunu taçlandıran “Pat Pat Patara”, Patara Antik Kenti’nin büyüleyici atmosferi ve gizemli dünyasının kapısını aralıyor. Oyun arkeolog Aslı önderliğinde Efe, Defne ve sınıf arkadaşlarının Patara’da yaşadıkları heyecan verici macerayı konu alıyor.

Haberin Devamı

Tarihle eğlence yan yana

“Pat Pat Patara”, Patara Antik Kenti’ni fon olarak kullanarak tarihi bir atmosfer yaratıyor. Oyun, sürprizlerle dolu bir macera sunarken tarihi bilginin de eğlenceli bir şekilde aktarılmasını sağlıyor. Sürprizlerle dolu bu macerada Efe, Defne ve sınıf arkadaşları, arkeolog Aslı’la birlikte gizemli bir bilmecenin cevabını arıyor: “Geçmişin bilgilerini, bulup çıkarır. Eski değerleri, günümüze taşır.” Genç izleyicilerin tarihe duydukları merakı eğlenceyle harmanlarken bir yandan da onları ülkemizin zengin kültürel mirasıyla tanıştıran “Pat Pat Patara”yı diğer çocuk oyunlarından ayıran önemli bir özellik de canlı orkestra eşliğinde sahnelenmesi. Bu sayede çocuklar, müzik ve tiyatronun bir araya geldiği etkileyici bir deneyim yaşıyor. Anadolu’nun zengin kültürel mirasına da dikkat çeken oyun, Patara Antik Kenti’nin tarihî ve önemini vurgulayarak çocukları tarih ile arkeoloji öğrenmeye teşvik ediyor. Bu sayede oyun eğlenceli ve sürükleyici bir hikâyesi olmasının yanı sıra çocuklarda iş birliği, problem çözme ve merak duygusu gibi önemli becerilerin gelişmesine aracı oluyor; dostluğun, yardımlaşmanın önemini pekiştiriyor, hayal gücünün sınırlarını zorluyor.

Haberin Devamı

Antik kentin gizemli dünyasına yolculuk

27 Nisan Cumartesi ve 28 Nisan Pazar günü saat 15.00’te İş Kuleleri Salonu’nda sahnelenecek “Pat Pat Patara” 4 yaş ve üzeri izleyiciler için öneriliyor.

Geziden ilhamla

Yazar Yekta Kopan’ın Patara’yı ziyareti sonrası ortaya çıkan fikir, Lerzan Pamir’in rejisiyle sahnede etkileyici bir hikâyeye dönüşüyor. Daha önce İş Kuleleri sahnesinde “Robot Pinokyo” için bir araya gelen yazar Yekta Kopan ve yönetmen Lerzan Pamir, bu yeni oyunda Patara’daki kazı çalışmalarıyla hem Anadolu’nun geçmişine ışık tutan hem de dünya kültür mirasına katkıda bulunan antik kenti çocuklarla buluşturma hedefiyle yola çıkıyor. Ekip hazırlık sürecinde kazı başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık’tan destek alıyor. Yekta Kopan oyuna dair, “İş Bankası’nın Patara Antik Kenti kazılarına yıllardır verdiği destek, İş Sanat sahnesinin bize sunduğu imkânlar ve bu ekibin daha önce de İş Sanat için hazırladığı projeler bir araya gelince ‘Pat Pat Patara’ ortaya çıktı” ifadelerini kullanırken; yönetmen Lerzan Pamir geleceğin tiyatro seyircilerini yetiştirmenin önemini vurgulayarak “İş Sanat’ın oyunlarında çocuklar ve aileleri hikâyesi, ışığı ve dekoruyla bir tiyatronun tüm unsurlarına ne kadar özenildiğini görüyorlar. Oyunumuzda sadece çocuklar için değil, aileler için de eğlenceli bir dille serpiştirilmiş mesajlar var” diyor. Özge Fışkın, Şeyla Halis Çiçekdemir, Baran Güler, Mert Aydın, Derman Çinkılıç, Elif Gizem Aykul, Emrecan Karakum, İrem Kayakököz, Mehmet Berker Korkmaz’ın rol aldığı oyunun müzikleri ise Tolga Çebi’ye ait.