Kültür Sanat Aydın Gün’e alkışlarla veda

Aydın Gün’e alkışlarla veda

06.12.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin kültür sanat yaşamına büyük katkılarda bulunan Aydın Gün, dün İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı

Aydın Gün’e alkışlarla veda

ASLI ONAT

İstanbul Operası’nın kuruculuğu başta olmak üzere İstanbul ve Ankara’daki kültür sanat yaşamına büyük katkılarda bulunan Aydın Gün’ün İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Berlin’den getirilen cenazesi dün Teşvikiye Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Kanlıca Mezarlığı’nda toprağa verildi. 90 yaşında vefat eden Gün’ün Türk bayrağına sarılı tabutu, mezarlığa doğru yola çıkarken alkışlarla uğurlandı.   

Günay da katıldı
Zaman zaman sağanağa dönüşen yağmura ve soğuk havaya karşın eski çalışma arkadaşları ve dostları, vefa örneği sergileyerek Gün’ü son yolculuğunda yalnız bırakmadılar. Törende Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı mimar Dr. Kadir Topbaş ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de hazır bulundular.
Gün’ün Berlin’de yaşayan eşi Azra Gün ve oğlu Mehmet Gün’ün gelmediği törene sanatçının İstanbul’da yaşayan kızı Ayşe İktu ile torunu, tiyatro sanatçısı Aslı İktu, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Suat Arıkan, eski İDOB Genel Müdürü Meriç Sümen, eski İDOB müdürlerinden Mesut İktu ve Kerim Soysal, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Eczacıbaşı, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Betül Mardin, Altan Günbay, Yıldız Kenter ve Halit Ergenç gibi isimler de katıldılar.