Kültür Sanat ‘Bağımsız sanatçıları görünür kılmayı hedefliyoruz’

‘Bağımsız sanatçıları görünür kılmayı hedefliyoruz’

05.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

"Humano" sergisiyle kapılarını açan Loft Art'ın Sanat Direktörü Ayşe Jaber: "Loft Art, bağımsız sanatçılardan temsiliyet almadan alan sağlamayı, onları görünür kılmayı hedefliyor"

‘Bağımsız sanatçıları görünür kılmayı hedefliyoruz’

İstanbul Loft Art ile birlikte yeni bir sergi alanına kavuştu. Akfen Holding'in 45. yılı vesilesiyle sosyal sorumluluk projesi kapsamında hayata geçirdiği Loft Art, Beşiktaş'ta yer alan Nipetiye On'da "Humano" sergisi ile sanatseverlere “merhaba” dedi. 13 bağımsız sanatçının eserlerinden oluşan ve 2 Ocak 2022 tarihine kadar görülebilecek "Humano" benlik temelinde kurgulanmış karma bir sergi. Loft Art Sanat Direktörü Ayşe Jaber ve Tikav Yönetim Kurulu Üyesi Dilara Akın Loft Art'ı anlattı. Pandeminin ardından yeni sanat alanlarının açılması oldukça önemli. Ayşe Jaber, Loft Art'ın hikâyesini ve yolculuğunu şu sözlerle anlatıyor: "Loft Art, bağımsız sanatçılardan temsiliyet almadan alan sağlamayı, onları görünür kılmayı hedefliyor. İki aylık periyotlarda farklı sergilere ev sahipliği yapacak Loft Art, hem bu özelliğiyle genç sanatçıları destekleyecek, hem de Akfen Holding’in kurucusu olduğu Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın (TİKAV) projelerine kaynak yaratacak."

Haberin Devamı

Galeri bağımsız sanatçılar için de alan açmayı hedefliyor. Jaber bunu "Loft Art’ı pek çok galeriden farklı kılan özelliği bağımsız sanatçılar için bir sanat alanı yaratması. En önemli misyonumuz sanat piyasasında kendilerine yer bulmakta zorlanan bağımsız sanatçıları desteklemek ve onları izleyiciyle buluşturmak. Az sayıda sanatçı temsil etmekten ziyade biz çok sayıda bağımsız sanatçıya ulaşmayı amaçlıyoruz" sözleriyle açıklıyor.

Sanatçıların üretimlerini sürdürebilmelerinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Jaber, "Bugün maalesef pek çok yetenekli sanatçı, ek iş yapmak durumunda kalıyor hatta bazıları eser üretmekten vazgeçerek farklı sektörlere kayıyor. Oysaki bizim coğrafyamız zanaat konusunda olduğu kadar sanat konusunda da oldukça değerli bireyler barındırıyor. Loft Art, bütün bağımsız sanatçıları yeni sanat alanına davet ediyor. Portfolyolarını bize ulaştırmalarını önemle rica ediyoruz" diye ekliyor.

Haberin Devamı

‘Destek sürdürülebilir olmalı’

Loft Art’ta düzenlenen sergilerden elde edilen gelirin bir bölümü TİKAV’a gidecek. Dilara Akın amaçlarını şu sözlerle açıklıyor: “Eğitim, sağlık, sanat ve kültür bakımından gençlerini eğiten, geliştiren, onlara kendilerini ifade edebilecekleri fırsatlar yaratan ve alanlar sağlayan toplumlar her yarışta madalya alır. Genç sanatçılara destek olgusunun nitelikli ve sürdürülebilir olması oldukça önemli. TİKAV olarak buradan hareketle Loft Art projemizi geliştirdik. Satışı gerçekleştirilen eserler, Akfen Holding’in Ulusal Projeler başlığıyla kadın, Uluslararası Gençlik Ödülü başlığıyla çocuk ve Bireysel Gelişlim Programı ile de gençlere yönelik projeleri hayata geçiren TİKAV çalışmalarının hayata geçirilmesi için de kaynak olacak.”