Kültür Sanat Bir milyon sanatsever Troya’da buluştu

Bir milyon sanatsever Troya’da buluştu

19.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali 9-17 Eylül arasında ‘Destanlar Kenti’ Çanakkale’de gerçekleştirildi.

Bir milyon sanatsever Troya’da buluştu

Konser, sergi, tiyatro gösterimi, dijital sanatın da aralarında olduğu yüzlerce etkinliğe 1 milyon 183 binin üzerinde ziyaretçi katıldı. Devrim Erbil’in Renkleri, ‘Eskizden Piksele Dijital Sanat’, ‘Atatürk’ün Sonsuzluk Yolculuğu’ gibi sergiler festival kapsamında sanatseverlerle buluştu. ‘Otizimli Yetenekler’, ‘Bir Napoli Akşamı’ ve ‘Vivaldi Dört Mevsim’ konserleri, ‘Carmen’ bale gösterisi festivalin renkli tınıları oldu.

Haberin Devamı

Dokuz gün süren festival boyunca 40’tan fazla noktada, 500’den fazla etkinlik gerçekleştirildi. Anadolu Hamidiye Tabyası’nda her akşam konser fırtınası esti. Festivalin kapanışını ise Fatma Turgut yaptı. Anadolu Hamidiye Tabyası’nda sahne alan Turgut, hayranlarına muhteşem bir müzik ziyafeti sundu.

Bir milyon sanatsever Troya’da buluştu

Batuhan Mumcu

Dünyaya taşıyacağız

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’ni uluslararası boyuta taşımak için çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Başkent’te de heyecanı başlayan kültür yolu festivallerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mumcu, “2028 yılına kadar her yıl beş şehrimizi daha ekleyerek festivali ülke genelinde 35 şehire çıkarmayı hedefliyoruz. Yurt dışından da sanatçıların katılımını sağlayarak festivallerin tanınırlığını artırıyoruz” diye konuştu. Mumcu, bu yılki 11 festival serisi tamamlandığında Uluslararası Festivaller Birliği’ne başvuru yaparak, kültür yollarını uluslararası platformda bilinir hâle getirmeyi planladıklarını dile getirdi. -MELTEM GÜNEŞ ANKARA