Kültür Sanat Bu bayram sanat da tatilde

Bu bayram sanat da tatilde

09.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Birbirinden önemli sergilere ev sahipliği yapan yazın gözde lokasyonları tatilini sanat damarını koparmadan geçirmek isteyenlere önemli alternatifler sunuyor.

Bu bayram sanat da tatilde

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - “Ah nerede o eski bayramlar” diye hayıflanmak bile eskidi artık. Yastık altında saklanan kırmızı pabuçların ve mendil arasına sıkıştırılan paraların yerini bütün bu yoğunluk içinde bir parça nefes alabildiğimiz tatlı molalar aldı epeydir bayramlarda. Önümüzde dokuz gün gibi uzun bir tatil olunca bayram sevincini sanatla birleştirmek isteyenlere alternatif sunmak istedik. İşte Bayram keyfini çoğaltacak sanat rotaları… Tatilcilerin gözde mekânı Alaçatı’da bulunan The Stay Warehouse yazı özel bir sergiyle selamlıyor. The Stay Warehouse, Dirimart’ın seçkisiyle 12 özel sanatçının eserlerine ev sahipliği yapıyor. 24 Haziran’da açılan “Dirimart Presents IX” sergisi 21 Ağustos tarihine kadar sanat tutkunu tatilcileri bekliyor olacak. The Stay Warehouse için 12 sanatçının yapıtlarını kapsayan seçkide Nuri Bilge Ceylan, Ayşe Erkmen, Mustafa Hulusi, Mevlana Lipp, Seçkin Pirim, Hayal Pozantı, Anselm Reyle, Nasan Tur, Ebru Uygun, Allan Villavicencio, Berke Yazıcıoğlu ve Peter Zimmerman’ın eserleri görülebilir. Diğer yandan Bodrum’daki yeni sanat adreslerinden olan ve Kumbahçe’de konumlanan Gallery Art Port açılışını Alea Pınar Du Pre’nin kişisel sergisi “Watermelon Sugar High” ile yaptı. Sergi temmuz ayı boyunca görülebilir.

Haberin Devamı

Bodrum’un ahengi

Bodrum’un yükselişi devam ediyor. Yabancı turistlerin gözde tatil rotalarından biri hâline gelen Bodrum önemli sergi ve galerilerle zenginliğini sanatla da besliyor. Bu kapsamda tüm dünyada ses getiren sergilere ev sahipliği yapan Almanya merkezli KÖNİG Galerie ile Bodrum Loft’un iş birliğinde hazırlanan “Harmony” sergisi yarın açılıyor. Bodrum’da düzenlenen sanat etkinlikleri açısından büyük önem taşıyan serginin küratörlüğünü Selcan Atılgan yapıyor. 4 Eylül’e kadar görülebilecek sergide Alicja Kwade, Claudia Comte, Jose Dávila, Jeppe Hein gibi uluslararası sanatçıların yedi eseri yer alacak. Sanatseverler isterse QR kodları ile rotaya bağlanabilecek ve eğlenceli bir deneyimin parçası olabilecek.

Haberin Devamı

50 binin üzerinde eser

Yazın olmazsa olmaz duraklarından Antalya da sanatı tatil keyfine dahil etmek isteyenler için önemli bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Antalya Kültür Sanat’ta açılan “Tutkunun Heykeltıraşı Rodin - Erbil Arkın Özel Koleksiyonu’ndan Bir Seçki” sergisi modern heykelin öncülerinden Auguste Rodin’in ikonlaşmış 22 eseri sanatseverlerle buluşturuyor. 19 Mayıs’ta açılan sergi bu ayın sonuna kadar görülebilecek. Tatilcilerin en sevdiği adreslerden biri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan Kıbrıs Modern Sanat Müzesi de yenilenen galerileri; yeni heykel, resim, kılıç koleksiyonları ve 250 parçalık cam eser koleksiyonuyla pazartesi hariç haftanın her günü açık. 50 binin üzerindeki sanat eseriyle sadece Kıbrıs’ın değil bölgenin en büyük çağdaş sanat müzelerinden biri olan Kıbrıs Modern Sanat Müzesi iki binin üzerinde sanatçının eserlerine ev sahipliği yapıyor.