Kültür Sanat Bu hafta Roxy'de ne var?

Bu hafta Roxy'de ne var?

15.01.2014 - 15:35 | Son Güncellenme:

Radyo Eksen Gecesi 17 Ocak Cuma: Radyo Eksen, İstanbul’un gece hayatına yön veren kulüplerden Roxy’deki gecelerine devam ediyor

Bu hafta Roxyde ne var

13 yıldır Türkiye’nin alternatif hayatını besleyen Radyo Eksen ile 20 yıldır sektöre hizmet eden Roxy güçlerini birleştirmiş ve Radyo Eksen Geceleri parti serisine Kasım 2013’de başlamıştı. Bu seri 2014’te de devam ediyor. Favori grup t-shirt’üyle gelenlerin listeye ağırlığını koyduğu Radyo Eksen Gecesi 17 Ocak’ta Roxy’de.

Haberin Devamı

18 Ocak Cumartesi “Roxy Classic”: Roxy’nin konsept haline getirdiği, efsanevi “Roxy Classic” geceleri uzun bir aradan sonra geri dönüyor... 50’lerin New York’undan, rock, kulüp sound'una; house, soul, funk, hip-hop, raeggae, Latin müziklerinden günümüz sound’larına geçmişten günümüze uzanan en hit parçalar müzik severlerle buluşacak. Saat: 22:00 Giriş ücretsiz.

Birsen Tezer Akustik Performasıyla Roxy Sahnesi’nde 22 Ocak Çarşamba: Birsen Tezer, Roxy Gold Akustik geceleri kapsamında, 22 Ocak gecesi sevenleriyle buluşuyor. Ve artık ‘’İkinci Cihan’’ zamanı. İlk albümü ‘’Cihan’’ı 2009 yılının Temmuz ayında yayınlayan Birsen Tezer uzun süredir sahnede de birlikte çalıştığı müzisyen arkadaşları Derin Bayhan (davul), Emre Tankal (elektrik gitar), Gürol Ağırbaş (bas gitar), Tunç Öndemir (akustik gitar) ile yola ikinci albümleri ‘’İkinci Cihan’’ ile devam ediyor. Akın Eldes (elektrik gitar), Birol Ağırbaş (perküsyon), Bülent Ortaçgil (akustik gitar), Erkan Oğur (perdesiz gitar, kopuz), İlhan Şeşen (vokal), Özer Arkun (çello), Sibel Köse (vokal), Tarık Aslan (bendir, erbane) gibi değerli isimlerin de konuk müzisyen olarak yer aldığı ‘’İkinci Cihan’’ albümünde dokuz şarkı yer alıyor. Gürol Ağırbaş’ın ‘’Eylül’’ isimli bestesine Bülent Ortaçgil’in söz yazdığı ‘’Kendi Kendime’’, ilk albümde yer alan ‘’Balıkesir’’ isimli şarkının da sahibi olan Zafer Cımbıl’dan ‘’Delikanlı’’, “Aşk Üzerine Söylenmemiş Her Şey’’ isimli filmin hiçbir yerde kayıtlı olarak yer almayan, İlhan Şeşen bestesi ‘’Ne Tuhaf’’ ve Sami Batok sözü ve müziği ‘’Boşver’’ isimli şarkıların dışında yer alan beş şarkının sözü ve müziği Birsen Tezer imzalı.

Haberin Devamı

Müzik direktörlüğünü Gürol Ağırbaş’ın yaptığı albümün miksleri ve kayıtları Arıkan Sırakaya, vokal kayıtları Cihan Güvenç tarafından gerçekleşti. Cem Büyükuzun’un masteringini gerçekleştirdiği albümün kayıtları T&A Project stüdyolarında tamamlandı. ‘’İkinci Cihan’’ Kadri Karahan tarafından fotoğraflandı ve grafik çalışmasını Emine İlkorur tamamladı.

Roxy Club İstanbul Cihangir Mh. Sıraselviler Cad. Aslanyatağı Sk. No:7