Kültür Sanat Cemal Süreya yapıtları yeniden Can Yayınları'nda

Cemal Süreya yapıtları yeniden Can Yayınları'nda

01.09.2020 - 18:30 | Son Güncellenme:

“Tanrı bin birinci gece şairi yarattı, bin ikinci gece Cemal’i.” Böyle diyordu Ülkü Tamer onun için. O, yeni çığırlar açan bir şiir akımının en hızlı neferiydi. Şimdi Sevda Sözleri’ni ilk yayımladığı yuvasına dönüyor. Cemal Süreya yeniden Can Yayınları’nda.

Cemal Süreya yapıtları yeniden Can Yayınlarında

Beni Öp Sonra Doğur Beni, kanla yıkanmış kelimelerden sevda sözlerine, kimsenin dokunamayacağı suçsuz coğrafyalardan bir çay bahçesinden manzaralara Cemal Süreya’nın geniş dünyasını ustaca resmettiği bir panorama.

Haberin Devamı

Yazar: Cemal Süreya

Dizi: Can Modern

Tür: Şiir

Sayfa sayısı: 88

Fiyat: 11,00 TL     

 

 Göçebe

1965 tarihli kitabı Göçebe’de Cemal Süreya eski uygarlıklardan Ortaçağ’a ve modern çağlara uzanıyor, günlük hayatla şiirin zamansız âlemi arasında dolaşıyor.

Yazar: Cemal Süreya

Dizi: Can Modern

Tür: Şiir

Sayfa sayısı: 56

Fiyat: 11,00 TL     

 

 Güz Bitigi

Güz Bitigi, o kitabın melankolik güz havasını kışa tamamlar. Düzyazıdan şiire, beyite ve şarkıya birçok ifadeyi birleştiren Güz Bitigi aslında tek bir şiirdir, Cemal Süreya’nın son ve evrensel şarkısıdır.

Yazar: Cemal Süreya

Dizi: Can Modern

Tür: Şiir

Sayfa sayısı: 56

Fiyat: 11,00 TL     

 

Sevda Sözleri

 

 

Sevda Sözleri, Cemal Süreya’nın öğrencilik yıllarında başlayan ve ölümüne kadar devam eden şiir hayatında yayımladığı tüm eserlerin yanı sıra, dergilerde ve mektuplarda kalmış, bazısı adsız ve yarım bırakılmış şiirleri de bir araya getiriyor.

Haberin Devamı

Yazar: Cemal Süreya

Dizi: Can Modern

Tür: Şiir

Sayfa sayısı: 376

Fiyat: 32,00 TL     

 

 Sıcak Nal

Bu kitaptaki şiirler Cemal Süreya’nın güz mevsimine ait. Erken kaybettiği dostları Edip Cansever ve Turgut Uyar’dan söz eden, türbeleri dolaşan ve “Yaşadım, Tanrım,” diye hayatının muhasebesini yapan şairin Sıcak Nal’daki tüm dizelerinde aynı melankolik hava esiyor.

Yazar: Cemal Süreya

Dizi: Can Modern

Tür: Şiir

Sayfa sayısı: 56

Fiyat: 11,00 TL     

 

 Üvercinka

 

Üvercinka, Türkiye’de modern şiirin ifadesine yeni bir soluk getirecek olan genç bir şairin 1958 tarihli ilk kitabı; İkinci Yeni’nin kırılma noktalarından biri.

Yazar: Cemal Süreya

Dizi: Can Modern

Tür: Şiir

Sayfa sayısı: 64

Fiyat: 11,00 TL     

 

CEMAL­ SÜREYA,­ 1931’de­ Erzincan’da­ dünyaya ­geldi. ­Haydarpaşa ­Lisesi’nden­ sonra ­Ankara­ Üniversitesi’nde­ Maliye­ ve­ İktisat­ Bölümü’nü­ 1954­ yılında­ bitirdi.­ İlk­ şiiri­ “Şarkısı-Beyaz”­ Mülkiye­ dergisinde­ yayımlandı. 1954’te ­göreve ­başladığı Maliye­ Bakanlığı’nda ­müfettiş ­yardımcılığ­ı­ ve­ müfettişlik­ yaptı;­ 1965’te­ ayrıldığı­ göreve­ 1971’de­ döndü,­ 1982’de­ Maliye­ Tetkik­ Kurulu’nda­ başmüfettişlikten­ emekli­ oldu.­ Süreya,­ modern­ Türk şiirinin­ en­ belirleyici ­ve ­yenilikçi­ akımlarından­ İkinci ­Yeni’nin­ önde ­gelen­ isimlerindendir.­ 1961­ yılında ­Papirüs dergisini­ kurdu, bu ­dergi­ 1981’e­ kadar­ aralıklı­ olarak­ yayımlandı. ­Yazarlık ­hayatı ­boyunca  Oluşum, Pazar Postası, Yeditepe­ gibi ­birçok­ yayında­ şiirler,­ yazılar ­kaleme­ al­dı. Üvercinka ­ (1958) ­ adlı ­ şiir ­kitabıyla ­Yeditepe ­ Şiir ­ Ödülü’ne,­ Göçebe­ (1966) ile ­ Türk­ Dil ­Kurumu­ Edebiyat ­Ödülü’ne­ layık ­görüldü.­Toplu ­şiirleri ­Sevda Sözleri­ (1984)­ adıyla­ yayımlanan­ Süreya,­ 1990’da­ İstanbul’da­ hayatını­ kaybetti. ­Eşi­ Zuhal­ Tekkanat’a ­yazdığı ­On Üç Günün Mektupları­ (1990)­ ölümünden­ sonra­ yayımlanmıştır.