Kültür Sanat Civan Canova’nın vasiyeti ‘Damlalar’

Civan Canova’nın vasiyeti ‘Damlalar’

24.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Geçen yıl aramızdan ayrılan Civan Canova’nın duyurusunu yaptığı ancak tamamlayamadığı sergisi “Damlalar”da sanatçının hayatından kesitleri yansıtan eserleri bulunuyor.

Civan Canova’nın vasiyeti ‘Damlalar’

Geçtiğimiz yıl geçirdiği rahatsızlık sonucu hayata veda eden tiyatro sanatçısı Civan Canova’nın hazırlıklarına başladığı ve ön duyurusunu yaptığı, ancak ne yazık ki tamamlayamadığı sergisi “Damlalar” ziyarete açıldı. Ortaköy Tarihî Kethüda Hamamı’ndaki sergi 1 Eylül’e kadar görülebilecek. Canova’nın vefatının yıl dönümünde ailesi ve dostları tarafından açılışı yapılan sergide sanatçının hayatından kesitler ve eserler sergileniyor.

Haberin Devamı

Oyuncu, yazar, yönetmen sıfatlarının yanı sıra ressam olarak da tanınan ve sevilen, birçok ödüle sahip çok yönlü sanatçının sergisinde bazıları özel aile koleksiyonuna ait olan 50’den fazla tablosu sergileniyor. “Damlalar”da İstanbul ve Ankara temalı tablolarının yanı sıra Canova’nın hayal gücünü yansıtan çalışmalarını görmek mümkün. Aile, tablo satışlarından elde edilecek tüm gelirin Civan Canova’nın kalbinde önemli yer tutan çocuk sevgisi ve sanat aşkını onun adına yakışır şekilde bünyesinde birleştiren bir hayır kurumuna yönlendirileceği bilgisini verdi.

Vefatından iki ay önce sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Civan Canova, ekimde resim sergisini açacağını, “Niyetim şu; yeni resim sergim için fikrinizi almak. Ekim’de, İstanbul’da, 50 yeni resmimden oluşan bir sergi açacağım. Çeşitli semtlerdeki birçok güzel salonla konuştum. Şimdi iş yer için karar verme aşamasına geldi. Ben de sizlere soruyorum. Sergimin hangi semtte olmasını istersiniz? Sırf size yakınlığı için düşünmeyin ama” sözleriyle duyurmuştu. Canova, 2017 yılında açtığı kişisel sergisinde “Yaptığım işleri abartısız, sessiz sedasız gerçekleştirmek daha mutlu ediyor beni. Eskiden sadece oyunlarım oynanmadı mı üzülürdüm. Şimdi onu da düşünmüyorum. Ben mutluyum kendi dünyamda. Herkes var zaten burada. Bütün sevdiklerim, seçtiklerim. ‘Makam’lardan da çekindim mesela oldum olası” demişti. Sergi 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.