Kültür Sanat ‘Deneysellik ve yaramazlık tutkusu’

‘Deneysellik ve yaramazlık tutkusu’

17.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sanatçı Bedri Baykam’ın “I Am Not Afraid of Art” başlıklı sergisi, Bodrum’daki Göltürkbükü’ndeki Flamm Bodrum’da sanatseverlerle buluştu.

‘Deneysellik ve yaramazlık tutkusu’

Gizem Çetimen - Baykam’ın değişik dönemlerinden eserleri kapsayan sergide, son serisinden tuvaller, Bodrum’da son iki yılda yaptığı kâğıt çalışmalar ve 4D gibi çeşitli tekniklerden işleri ile birlikte 2019 yılında lansmanını düzenlediği Sanat Tarihi Haritası’nın versiyonları yer alıyor. İzleyiciler, sergiyi 10 Ağustos’a kadar ziyaret edebilir.

Haberin Devamı

Bedri Baykam serginin adı “I Am Not Afraid of Art” cümlesini Pablo Picasso’nun da tekrarlamayı sevdiği söyleyerek “O da aynı şekilde tek bir görüntü, tek bir çıkış, tek bir sembol sanatçı stili ve görüntüsü oluşturmaya karşı çıkan, sürekli çocuksu bir deneysellikle kendi geçmişine, sanat ortamına yaklaşan bir sanatçı. O yüzden kendime yıllardır çok yakın hissettiğim bir meslektaşım. İşlerimle Picasso’nun işleri arasında bir teknik stil bağlantısı fazla yok ama bu deneysellik ve yaramazlık tutkusu belki en önemli ortak noktalarımızdan. O yüzden ‘Ben Sanattan Korkmuyorum’ ben sanatta yeni şeyler denemekten korkmuyorum anlamına da geliyor” diye konuştu.  Baykam’a göre sanatçının en büyük iddiası tavrından tanınmak. Sanatçı “Sanatın benim gözümde en büyük tehlikesi sanatın sanatçıyı esir alıp başarılı bir anının sonsuza dek neredeyse piyasa tarafından tekrarlanmasını istemesi. Hep bundan uzak durdum. Bu yüzden o farklı sergileri birbirlerini tamamlayan veya bir soyağacı ilişkisinde birbiriyle geçişkenlikleri olan, birbiriyle flört eden, değişik dönemlerim ve serilerim var.” dedi.