Kültür Sanat Denizden geldi denize döndü

Denizden geldi denize döndü

31.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Alper Aydın’ın Ordu’da gerçekleşen sergisi “Fata Morgana”da yer alan bir eseri dalgalar yok etti. Sanatçının geçtiğimiz ay ziyarete açılan ve ismini bölgede sıkça görülen bir doğa olayından alan sergisinde, Sülü Burnu’nda yer alan eser, Karadeniz’in dalgalarına daha fazla dayanamayarak yok oldu

Denizden geldi denize döndü

SERAY ŞAHİNLER-  Aydın, olayı sosyal medya hesabından “Hayatın Kaynağı” isimli çeşme heykeli bu sabah 9.47 itibarıyla dalgalar tarafından yok edildi ve denizden gelen denize geri döndü. Üç kez fırtına atlatan çalışma bu sefer kendi sağlamlığını aşan dalgalara karşı dayanamadı. Bir taraftan anlıyorum ki bizlerin kalıcı olarak inşaa ettiği her yapı bir anda yok olabilir” sözleriyle duyurdu.

Haberin Devamı

İleri dönüştürülmüş plastik, polyester, reçine ve demirden oluşan “Hayatın Kaynağı” adlı çalışma Hollandalı ressam Bosch’un 1490-1500 yılları arasında yaptığı “Dünyevi Zevkler Bahçesi”nin sol panosundaki cennet tasvirinden ilham alıyordu. Sergi açılışında görme fırsatı bulduğumuz eser, daha açılış gününde, sellerle mücadele eden Karadeniz’in dalgalarına karşı var gücüyle dayanmaya çalışmıştı. Aydın, eseri Sülü Burnu sahilindeki içi deniz suyuyla dolu antik bir taş ocağının ortasına inşa ederek belki de bu “Hayatın Kaynağı”nın kaçınılmaz sonuna işaret ediyordu. Yason Burnu, Yason Kilisesi ve Taşbaşı Sanat Alanı’ndaki eserler ise 20 Ağustos’a kadar görülebilir.

Yazarlar