Kültür Sanat Festival Altyazı'da devam ediyor!

Festival Altyazı'da devam ediyor!

04.05.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dergi bu ay, Yedi ve Dövüş Klubü gibi filmlerin Hollywood sistemi içinde ayrıksı bir yere sahip yönetmeni David Fincher’ın son filmi Zodiac’ı kapağa taşıyor.

Festival Altyazıda devam ediyor

Fincher’ın filmi, 'Zodiac’ kod adıyla seri cinayetler işleyen bir katili bulmaya çalışan dedektiflerin ve gazetecilerin öyküsüne farklı yaklaşımıyla suç filmi türüne yeni bir soluk getiriyor.

Altyazı’nın 'Vizyon’ sayfalarında Zodiac dışında ünlü Polonyalı yönetmen Agnieszka Holland’ın Beethoven’ın hayatının son dönemlerini ele alan filmi Beethoven’ı Anlamak; Pi ve Bir Rüya İçin Ağıt filmlerinin yönetmeni Darren Aronofsky’nin hayat, aşk ve ölüm üzerine iddialı filmi Kaynak ve Michel Houellebecq’in Batı medeniyetinin tıkanma noktasını konu alan aynı adlı romanından Alman yönetmen Oskar Roehler’in uyarladığı Temel Parçacıklar üzerine yazılar yer alıyor. Son filmi Günışığı ile mayıs ayında sinemalarda olacak olan Danny Boyle’un sineması üzerine bir portre yazısı ve nisan ayında gösterime giren Zincirbozan ve Sevgilim İstanbul filmlerinin yönetmenleriyle yapılmış söyleşiler de yine derginin 'Vizyon’ sayfalarında okunabilir.

Geçtiğimiz ay düzenlenen 26. Uluslararası İstanbul Film Festivali, Altyazı’nın sayfalarında devam ediyor. Altyazı’nın festival sonrası dosyasında festival için İstanbul’a gelen Gus Van Sant, Park Chan-wook, Paul Schrader ve Tom Dicillo gibi isimlerle dergi ekibinin gerçekleştirdiği keyifli söyleşilerin yanı sıra, sinema yazarlarının festival üzerine görüşlerine yer veren kapsamlı bir soruşturma da bulunuyor.

Derginin 'Vizyon Ötesi’ sayfalarında ayrıca, Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nin tanıtımının yanı sıra Amerikan bilimkurgularındaki gelecek tahayyülleri üzerine Murathan Mungan’ın kaleme aldığı bir inceleme yazısı yer alıyor.

Altyazı’nın düzenli köşelerinden 'Benim Sinemalarım’da Nisan Akman’ın kült filmi Bir Kırık Bebek, 'Dizi Film Kuşağı’nda Joss Whedon’ın yarattığı başarılı dizi Firefly, 'Cin Aynası’nda Kaya Genç’in Türk sinemasıyla kurduğu kişisel ilişki üzerine birer yazı bulunuyor. Derginin 'Kısa Metraj’ bölümündeyse Batı Şeria Hikâyesi ile bu yıl Oscar alan Ari Sandel ve Ankara Film Festivali’nde filmlerinin toplu gösterimi yapılan Fransız yönetmen Jean Gabriel Periot ile gerçekleştirilmiş söyleşileri okumak mümkün.

Altyazı’nın bu ayki 'Eleştiri’ sayfalarındaysa, nisan ayında gösterime giren Pan’ın Labirenti ve Küçük Gün Işığım filmlerinin yanı sıra İstanbul Film Festivali’nde izleyici karşısına çıkan Yarım Ay, Durgun Yaşam, Suyun Rengi ve Senin Yerine Roma filmleri üzerine eleştiri yazılar var.