Kültür Sanat Hande Fırat’ın ‘DEVRİAMBER’ sergisi açıldı

Hande Fırat’ın ‘DEVRİAMBER’ sergisi açıldı

26.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi ve CNN Türk Program Yapımcısı Hande Fırat’ın uzun süreli çalışmalarını içeren ‘DEVRİAMBER’ sergisi açıldı. Başkentte Cumhuriyet Müzesi olarak kullanılan İkinci Meclis’te bulunan Sığınak’taki sergi, 25 Mayıs’a kadar ziyaret edilecek.

Hande Fırat’ın ‘DEVRİAMBER’ sergisi açıldı

Yoğun bir katılımla açılan sergiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da mesaj gönderdi. Erdoğan, mesajında “Başarılı gazeteci kimliğinin yanı sıra, bu sergi vesilesiyle sanatçı yönünü de öğrenme fırsatı öğrendiğimiz Sayın Hande Fırat’ı tebrik ediyor, kendisine hem meslek hem de sanat hayatında muvaffakiyetler diliyorum” ifadelerine yer verdi. Sergiye katılanlar arasında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören’in eşi Revna Demirören, DTech Cloud Kurucusu Murat Oktay, Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı, D-Smart Genel Müdürü Ramazan Cin, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Dışişleri Bakanı Başdanışmanı Nuh Yılmaz, Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, eski Meclis Başkanı Binali Yıldırım, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir de yer aldı.

Haberin Devamı

Hande Fırat’ın ‘DEVRİAMBER’ sergisi açıldı

‘Çınar olduk’

Hande Fırat, ilk sergisini ‘renkler’ temasıyle 2019 yılında açmıştı. Fırat, ‘DEVRİAMBER’ adını verdiği ikinci sergisinde ise ailesinde babalarını erken yaşta kaybeden üç nesilden üç kadının, yaşadıklarını eserlerine yansıtıyor. Sanat yolculuğuna 12 yıl önce başladığını söyleyen Fırat, şöyle devam etti: “Bu yolculuk ikinci sergimle bir döngüyü kırmayı amaçlıyor. Annem, ben, kızım babalarımızı 18 yaşının altında kaybettik. Tam da dayanacak çınara ihtiyacımız olduğu zamanlarda... Çınarı kaybeden çınara dönüyor, biz de çınar kadınlar olduk. Annem kendinde yaşadı, sonra bende yaşadı, sonra torununda. Benim için ise tam bir ‘kopuş’ oldu. Vazgeçtim, dünyadaki zorunlu rollerimi oynarken kendi içimde ‘hiç’ oldum. Derler ya ‘Yorgun geldim, yorgun gidiyorum...’ O yüzden ‘döngü’ye döndü içim. Şimdi kırılma zamanı. Bu döngü ‘DEVRİAMBER’ ile kırılacak.”