Kültür Sanat Hayallerinizi yüksek tutun başrolde siz varsınız!

Hayallerinizi yüksek tutun başrolde siz varsınız!

12.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dilerseniz yeni yıla Kevin'ın tuzaklarla dolu evinde girin ya da "Gucci Ailesi"nin Como Gölü manzaralı malikânesinde konaklayın. Bir geceliğine zengin ve ünlü hissetmek mümkün!

Hayallerinizi yüksek tutun başrolde siz varsınız

Seyhan Akıncı - Karlı bir yılbaşı akşamı en az geyikleriyle gelen Noel Baba kadar uzak görünse de yeni yıl dileklerine hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde (ki "şu günler" bizim gibi ülkelerde her gün demek) bütün bu atmosferi yaşayabileceğinizi söylesek! Hem de yılbaşı klasiği filmlerin en cafcaflısı "Evde Tek Başına"nın çekildiği Şikago'daki McCallister Malikânesi'nde... Tüm zamanların en eğlenceli filmlerinden "Evde Tek Başına"nın "Ev"i öyle görkemlidir ki Kevin gibi yalnız kalmak ve eğlenmeyi hayal etmeyenimiz yoktur! Hele de çocukken... Airbnb bugünden itibaren McCallister Malikânesi'nin kiralanabileceğini duyurdu. Maksimum dört kişi ve sadece tek bir gece kalınabilecek evde Kevin'i bekleyen tehlikeler de cabası! Bubi tuzakları kurma fırsatı, serinin son filmi "Home Sweet Home"u pizza ve makarna eşliğinde izlemek de tam bir "Evde Tek Başına" keyfi vadediyor. Airbnb'nin bir gece için sizden ödemenizi istediği ücretse sadece 25 dolar!

Haberin Devamı

Carrie'nin dolabına hücum

Bir geceliğine dahi olsa bir film yıldızı gibi hissetmek ve doyasıya eğlenmek için Kevin'ın maceralarından daha fazlasına ihtiyaç duyanlardansanız Airbnb'de kiralayabileceğiniz birbirinden ünlü dizi ve filmlere ev sahipliği yapmış evler ve apartman dairleri de var. Bunlardan biri uzun bir aradan sonra ekranlara geri dönen Carrie Bradshaw ve kankalarının maceralarını severek izlediğimiz Carrie'nin Manhattan'ındaki havalı apartman dairesi. Önce haberler! Televizyonun harikalarından "Sex and the City", HBO ekranlarında yayınlandığı altı sezon boyunca kendi dilini ve modasını yaratmıştı. 2004'teki finalin ardından iki defa beyaz perdeye çıkan Carrie Bradshaw ve kankaları bu defa "And Just Like That" ile yeniden televizyona döndü. Dizinin 10 bölümlük ilk sezonu cuma akşamı HBO Max'te yayınlandı bile. Sarah Jessica Parker'ın canlandırdığı Carri Bradshaw 2004 yılında dizinin finaliyle apartman dairesini terk edince birtakım değişimler olmuş tabii. Airbnb bu sebeple Carrie'nin evinin yeniden yaratımını sunuyor üyelerine. Ve elbette Carrie'nin dillere destan kombinlerinin yer aldığı dolabı da orada! Bir gecelik kirası için 23 dolar ödemeniz gereken daireye girdiğinizde sizi Sarah Jessica Parker'ın "hoş geldiniz" kaydı karşılıyor. Ardından dilerseniz Carrie'nin dolabında bulunan birbirinden şık parçalarla fotoğraf çekip Insta'nıza koyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Tiffany'de kahvaltı rüya değil

Ben klasikçiyim diyenlerdenseniz sizi şöyle alalım. "Tiffany'de Kahvaltı" filmine yani biricik Audrey Hepburn'ünümüze ev sahipliği yapan 1910 yapımı beş katlı ev gerçek olamayacak kadar güzel. Lüks tatil sitesi Inspirato'da kiraya açılan evde şarap mahzeninden kütüphaneye, dört yatak odasından bara, kış bahçesinden ara bahçeye (ne olduğunu inanın bilmiyorum) yok yok... Sinema tarihinin en ikonik filmlerinden biri olan Blake Edwards'ın yönettiği, başrolünde Audrey Hepburn'ü izlediğimiz 1961 yapımı "Breakfast at Tiffany's" filminin çekildiği evin aylık kirası 2 bin 500 dolarcık!

Vampirle aşk

Haberin Devamı

Fantastik bir şeyler yok mu diyorsanız Bella'nın camdan bakarken Edward'ı görüp kanın kaynadığı "Alacakaranlık" evi tam size göre. Airbnb'den kiralanabilecek evde sizinde "Alacakaranlık"ı deneyimlemeniz için her şey düşünülmüş. 1930'lardan kalma bu ev konaklayanları Bella Swan'ın yatağında uyumaktan Bella'nın Edward'ı arabasıyla park ettiği "ikonik" anları yaşatmayı vadediyor. Bir dönem vampirlere âşık olduğumuz "Twilight" evini en az iki geceliğine kiralayabiliyorsunuz. İki geceliğine Bella gibi takılmanın bedeli ise 350 ila 400 dolar arasında değişiyor.

Gucci Ailesi de burada kaldı

Guccilerin kirli çamaşırlarını ortalığa seren hâliyle de aileyi kızdıran “Gucci Ailesi”nin kaldığı Como Gölü’ndeki 16. yüzyıldan kalma enfes malikâne de Airbnb sayesinde lüksü ve tarihi bir arada deneyimleyebileceğiniz kusursuz bir mekân. Evde konaklamanın maliyeti bir gece için bin euro. Fiyatı dudak uçuklatan malikâne 12 bin 916 metrakarelik alana sahip. Jacques Garcia tarafından tasarlanan yapı, yedi mermer banyo ve altı süite sahip. Müzeyi andıran malikânenin duvarları Recchi kardeşler ve Agostina Silva tarafından boyanmış, aynı zamanda 17. yüzyıldan kalma fresklerle dekore edilmiş. Malikâne dört salon, resmi bir yemek odası, bir kütüphane, bir stüdyo, bir kapalı yüzme havuzu, özel iskelesi ve ödüllü bahçeleriyle konuklarını zamanda yolculuğa çıkarıyor.