Kültür Sanat Hülya Avşar’a cesaret verdim

Hülya Avşar’a cesaret verdim

02.11.2008 - 00:29 | Son Güncellenme:

TÜYAP’ta dün düzenlenen 30 söyleşi ve panel arasında, ‘O’nun Sinemaları’ başlığı altında, Fuar’ın Onur Konuğu Füruzan’ın yanı sıra yönetmen Ziya Öztan ve müzisyen Selim Atakan’ın da katıldığı bir söyleşi gerçekleşti

Hülya Avşar’a cesaret verdim

Programda konuşmacılar arasında ismi geçen Hülya Avşar’ın ise herhangi bir mazeret bildirmeksizin söyleşiye katılmadığı açıklandı; açıklamadan sonra dinleyicilerin bir bölümü salondan ayrıldı.
İlk konuşmayı gerçekleştiren, ünlü yönetmen Ziya Öztan, yazar ve yönetmen arasındaki ilişkiyi ele aldı ve yazarın yönetmenden birçok açıdan daha özgür olduğunu belirtti. Öztan, “Füruzan, sanki doğuştan bir yönetmenin alfabesine sahipmişçesine, yönetmenler gibi görüntü parçacıklarıyla düşünüyor” dedi.
‘Benim Sinemalarım’ filminin müziğini yapan Selim Atakan ise Füruzan’ın kişiliği ve dünya görüşüyle insanı etkileyen bir kişi olduğunu söyledi ve “En çok zevk aldığımız anlar, filme müzikleri yerleştirirken birlikte seyrettiğimiz anlardı” diyerek bu anlardaki ortak coşkuyu seyirciyle paylaştı.

Savaş alanı benzetmesi
Son sözü alan Füruzan ise bir yazarın bir öyküsünü nasıl filme çektiği meselesini ele aldı. Arkadaşlarının güzel sözlerinden hissettiği heyecanı dile getiren yazar, “Benim Sinemalarım”ın çekim sürecini ve bir bakıma ‘savaş alanı’na benzettiği set deneyimini ayrıntılarıyla aktardı.
Yazar, özellikle genel kitlenin ilgisini çekecek tarzda bir kurgu hazırlamaya özen gösterdiğini belirtti. Füruzan, esprili bir dille kostümlerden çevre düzenine kadar sette bir bakıma süpervizörlük yaptığını dile getirdi, ayrıca soğukta çekilen sahnelerde Hülya Avşar’ı kendisinin cesaretlendirdiğini de söyledi. Yazar, Ziya Öztan’ın yönetmenliğinde başka öykülerini de sinemaya uyarlamak istediğini belirtti.