Kültür Sanat İş Sanat sahnesinde müzik baharı

İş Sanat sahnesinde müzik baharı

28.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İş Sanat zengin konser seçkisiyle baharı karşılıyor. “Alamanya: Gurbet Türküleri”, “Ensemble Appassionata” ve yeni video dizisi “Çocukken Büyüdüm Ben” mart ayında çevrimiçi izlenebilecek.

İş Sanat sahnesinde müzik baharı

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - İş Sanat klasikten halk müziğine uzanan zengin konser seçkisiyle baharı karşılıyor. Geçtiğimiz ay seyircisiyle buluşan ve yoğun ilgi gören, "Alamanya: Gurbet Türküleri” konseri yarın 20.30’dan itibaren İş Sanat’ın Youtube kanalında izlenebilir. Türkiye’den çalışmaya giden gurbetçilerin gerçek hikâyelerinden yola çıkarak hazırlanan “Alamanya: Gurbet Türküleri” konserinin metni Diaspora Türk tarafından derlendi. Yiğit Sertdemir yönetmenliğinde Gülçin Kültür ve Şerif Erol’un anlatıcı olarak yer aldığı konserde, Neşet Ertaş, Arif Sağ gibi Türk halk müziğinin usta isimlerinin eserleri Coşkun Karademir ve Ayfer Vardar’ın sesiyle hayat buluyor.

Haberin Devamı

Romantik yolculuk

Özcan Ulucan, İmge Tilif, Ulrich Mertin, Gözde Yaşar ve İnci Yakar Birol’un müzikal birlikteliklerinden oluşan “Ensemble Appassionata”, İş Sanat Youtube kanalında klasik müzik tutkunları ile buluşuyor. Konser, 9 Mart Çarşamba, saat 20.30’da ilk gösterim tarihinden itibaren İş Sanat’ın YouTube kanalında izleyiciyle buluşacak. Anadolu rock müziğin duayeni Cahit Berkay ve Türk halk müziğinin virtüözlerinden kabul edilen Cengiz Özkan, 11 Mart Cuma, 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda ilk kez aynı sahneyi paylaşarak “Anadolu Ozanlarının İzinde” konserinde seyircileriyle buluşacak. Berkay ve Özkan konserde “Dostun Gül Cemali”, “Ervah-ı Ezelden” gibi halk ozanlarına ait eserleri seslendirecek. Solist Elif Buse Doğan ise iki ustaya eşlik edecek. Seyircili kaydedilecek konserin tamamı 25 Mart Cuma, 20.30’da İş Sanat’ın YouTube kanalında yayında olacak.

Haberin Devamı

Semaver Kumpanya’nın İş Sanat için hazırladığı yeni video dizisi “Çocukken Büyüdüm Ben” ise ilk bölümüyle 6 Mart Pazar, saat 15.00’te izleyicilere “merhaba” diyor. Terzi Mahmut Bey ve dükkânına gelen kukla İhsan’ın günlük hayat hakkındaki sohbetlerine yavaş yavaş kasabanın diğer kukla ve insanları da katılmaya başlar. Leyla Hanım, Birgül Ana, İhsan’ın arkadaşları Erkin, Sude ve Buse, Hüseyin Kaptan, Sütçü Salih, Aşçı Hatice, Dedektif Marlon, tiyatro oyuncusu Sarp karakterlerinin yer aldığı dizi izleyenlere birlikte yaşayabildiklerine tanıklık etme imkânı sunuyor. Hakan Tabakan’ın yazdığı, Volkan M. Sarıöz’ün yönettiği oyun YouTube kanalında izlenebilir.