Kültür Sanat Jane Campion Oscar’a gidiyor

Jane Campion Oscar’a gidiyor

09.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden Oscarlar için merakla beklenen adaylar belirlendi. Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nin bu sene 94. kez vereceği Oscar Ödülleri için adaylar, Tracee Ellis Ross ve Leslie Jordan tarafından Akademi’nin sosyal medya hesaplarından canlı olarak açıklandı.

Jane Campion Oscar’a gidiyor

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - Genel olarak tahminler tutmakla birlikte bazı sürprizler de oldu. Örneğin En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde Alana Haim’in aday olmaması ama artık ödül radarından çıktığı düşünülen Kristen Stewart’ın aday gösterilmesi tahminleri yanılttı. En İyi Uluslararası Film kategorisinde Asghar Farhadi’nin kesin gözüyle bakılan filmi “A Hero” yerine Buhan’ın temsilcisi “Lunana”nın aday gösterilmesi de bir diğer sürpriz oldu. Oyuncu çift Javier Bardem ve Penélope Cruz’un karşılıklı aday olması da bu seneki yarışın sürpriz gelişmelerinden biri.

Haberin Devamı

Jimmy Kimmel’ın 2017 ve 2018’deki sunumundan sonra son üç yıldır sunucusuz yapılan Oscar Ödülleri töreninin bu sene yeniden sunucuyla yapılacağı açıklanmıştı. 94. Oscar Ödülleri'nin 27 Mart Pazar günü Los Angeles’taki Dolby Theatre’da gerçekleşecek törenle sahipleriyle buluşması planlanıyor. Bazı ana dallardaki adaylar şöyle:

En İyi Film: The Power of the Dog (Jane Campion), Belfast (Kenneth Branagh),  CODA (Sian Heder),  Don't Look Up (Adam McKay), Drive My Car (Ryûsuke Hamaguchi), Dune (Denis Villeneuve), King Richard (Reinaldo Marcus Green), Licorice Pizza (Paul Thomas Anderson), Nightmare Alley (Guillermo del Toro), West Side Story (Steven Spielberg)

En İyi Yönetmen: Jane Campion (The Power of the Dog), Kenneth Branagh (Belfast), Ryûsuke Hamaguch (Drive My Car), Steven Spielberg (West Side Story), Paul Thomas Anderson (Licorice Pizza)

Haberin Devamı

En İyi Kadın Oyuncu: Olivia Colman (The Lost Daughter), Kristen Stewart (Spencer), Nicole Kidman (Being the Ricardos), Penélope Cruz (Parallel Mothers), Jessica Chastain (The Eyes of Tammy Faye)

En İyi Erkek Oyuncu: Javier Bardem (Being the Ricardos), Benedict Cumberbatch (The Power of the Dog), Andrew Garfield (tick, tick… BOOM!), Will Smith (King Richard), Denzel Washington (The Tragedy of Macbeth)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Ariana DeBose (West Side Story), Kirsten Dunst (The Power of the Dog), Aunjanue Ellis (King Richard), Jessie Buckley (The Lost Daughter), Judi Dench (Belfast)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Kodi Smit-McPhee (The Power of the Dog), Ciarán Hinds (Belfast), Troy Kotsur (CODA), Jesse Plemons (The Power of the Dog), J.K. Simmons (Being the Ricardos)

En İyi Uluslararası Film: Drive My Car (Ryûsuke Hamaguchi - Japonya), Flee (Jonas Poher Rasmussen – Danimarka), The Hand of God (Paolo Sorrentino - İtalya), The Worst Person in the World (Joachim Trier - Norveç), Lunana: A Yak in the Classroom (Pawo Choyning Dorji - Butan)