Kültür Sanat Karsu bu kez çocuklar için söylüyor

Karsu bu kez çocuklar için söylüyor

09.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

6 Şubat depremlerinin ardından sesini en çok duyduğumuz sanatçılardan biri de Karsu oldu.

Karsu bu kez çocuklar için söylüyor

Melisa Vardal- Hatay’ın Karsu köyünden Hollanda’ya göçen bir ailenin ilk kızları olarak gözlerine hayata açan şarkıcı, Kahramanmaraş merkezli depremlerde memleketinin acısıyla sarsıldı. Depremde en büyük yıkımı yaşayan Hatay’da halası, yeğeni ve kuzenleri dahil 17 akrabasını kaybeden Karsu, hem yurt dışında hem yurt içinde yardım kampanyalarına destek olarak yüksek meblağlar toplamasıyla dikkat çekmişti.

Haberin Devamı

Dayanışma için sahnede

Acısına, gözyaşlarına rağmen dayanışma için defalarca kez sahneye çıkmaya devam eden başarılı sanatçı şarkılarını şimdi çocukların geleceği için söyleyecek. Kendisi de küçük yaşta müzikle tanışan Karsu, kendine sağlanan imkânlara her çocuğun erişebilmesi için Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) düzenlediği konserde sahne alacak. Eğitimde fırsat eşitliğini için 56 yıldır faaliyetlerini gerçekleştiren kurumun İzmir Şubesi’nin düzenlediği konser, 20 Temmuz Perşembe akşamı saat 20.30’da Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek. TEV İzmir Şubesi’nin yedincisini düzenlediği ve artık gelenekselleşen bağış konserinde açılışı TEV Gönüllüleri Eğitime Destek Korosu yapacak. Neptün Soyer’in sunuculuğunu yapacağı gece, hem Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamak hem de gençlerin eğitim yolculuklarına ışık tutmak için düzenleniyor. Konserden elde edilecek tüm gelir Karsu adına açılacak fon aracılığıyla vakfın ülke çapındaki çalışmalarına aktarılacak.

Haberin Devamı

TEV bursiyerleri için sahneye çıkacak Karsu acısını dayanışma ile aşmaya çalıştığını söylüyor. Tüm çocukların eşit şartlara sahip olması gerektiğini vurgulayan Karsu dayanışma mesajında şu ifadelere yer veriyor: “Sadece benim ailem değil, tüm deprem bölgesi halen zor bir dönem geçiriyoruz. Şu anda sanki yeni yeni uyanıyoruz, fark ediyoruz. Burada, sağa sola baktığımda yeni neslin geleceğinden kaygı duyuyorum. Eğitim bizim ailemizin içinde çok önemli bir başlık, annem de eğitim uzmanı. Annem babam tarafından bütün şanslar bana verildi, müzik, spor ve kültür eğitimi… Ben inanıyorum ki dünyadaki bütün çocukların aynı şanslara sahip olmaları lazım. Hayal ediyorum ki bu bütün dünyada sağlansın ama biz önce Türkiye’den başlayalım. Her çocuğun eğitimi çok önemli, onun için ben bu dayanışma konserini çok önemsiyorum. Ellerimle o konseri vereceğimiz günü çekiyorum.”