Kültür Sanat Kazıdan çıkan Shakespeare Müzesi

Kazıdan çıkan Shakespeare Müzesi

28.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Shakespeare Müzesi, Londra’nın en eski tiyatrolarından biri olan Perdeli Tiyatro’nun kalıntıları içinde 2024 baharında kapılarını açacak.

Kazıdan çıkan Shakespeare Müzesi

Shoreditch’te bulunan oyun evi, Shakespeare döneminde oyunlardan eskrim maçlarına kadar çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan sosyal ve kültürel bir merkezdi. 2011 ve 2016 yılları arasında bölgede yapılan arkeolojik kazı sırasında ortaya çıkarılan alan uzun yıllardır süren çalışmalar neticesinde Shakespeare Müzesi olarak sanatseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Organizatörler, 1598 yılında kurulan ve yerin üç metre altında yer alan müzenin, “dinamik deneyimler, yenilikçi tiyatro teknolojisi ve arkeolojik keşifler” yoluyla Shakespeare’in hayatını yeniden anlatacağını söyledi. Müze, fiziksel deneyimlerin yanı sıra orijinal nesneleri içerecek ve ziyaretçilere Shakespeare’in oyunlarının sahnelendiği yerde yürüme şansı sunacak. 1577’de açılan mekânın, erken dönem Elizabeth oyun evlerinin en büyüğü, en uzun süredir ayakta kalanı olduğu ve yaklaşık 1.400 ziyaretçiyi ağırladığı tahmin ediliyor. Globe inşa edilmeden önce Shakespeare’in kumpanyasının ana mekânı olan tiyatro Shakespeare’in ilk performanslarına ev sahipliği yaptı. “Romeo ve Juliet” ile “V. Henry”nin ilk kez burada sahnelendiğine inanılıyor.