Kültür Sanat Keanu Reeves Çin’i kızdırdı

Keanu Reeves Çin’i kızdırdı

05.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Keanu Reeves’in katılacağı yardım konseri, ünlü oyuncu ile Çin’in arasını açtı. Reeves’in, Tibet House adlı derneğin yardım konserine Patti Smith, Laurie Anderson, Trey Anastasio ve Jason Isbell ile birlikte katılacağı haberleri üzerine Çin’de aktöre ve yeni filmi “The Matrix Resurrections”a tepkiler yükseldi.

Keanu Reeves Çin’i kızdırdı

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - 1987'de New York'ta kurulan Tibet House, 1989'da Nobel Barış Ödülü'ne layık görülen Dalai Lama'nın destekçileri tarafından kurulmuş, kâr amacı gütmeyen bir kültür ve eğitim kuruluşu. Tibet’in ülke sınırları içinde olduğunu savunan Çin ise Tibet’in bağımsızlığını desteklediği için Tibet House’u ayrılıkçı örgüt olarak görüyor.

Haberin Devamı

Keanu Reeves’in açıklamaları doğrultusunda, oyuncunun ülkeye girişinin yasaklanması ve Çin’de başlayan yeni yıl tatili döneminde “The Matrix: Resurrections”ın gösterimden çekilmesi planlanıyor. Çin’in; Tibet’in bağımsızlığını savunan, buna destek veren, Dalai Lama ile dostluk kuran kişileri kara listeye alması ilk değil. Daha önce de Dalai Lama ile yakın dostluğu bulunan Richard Gere, “Seven Years in Tibet/Tibet’te Yedi Yıl” filminde rol alan Brad Pitt ve Dalai Lama ile fotoğraf çektiren Selena Gomez, Çin’in kara listesine girmişti.