Kültür Sanat Klasik müzik kulisi

Klasik müzik kulisi

05.08.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ülkemizin "harika çocukölarından keman virtüozumuz Ayla Erduran’ın yaşamını anlatan "Aylayı Dinler misiniz" adlı kitap bir ayda 5 baskı yaparak çok satanlar listesine girdi. Erduran, kitabının başarısının verdiği motivasyonla yıllar önce kaydettiği CD’lerini yeniden bastırarak piyasaya sürmeye karar verdi. Geçtiğimiz günlerde kalbettiğimiz Türkiye’nin en ünlü emprezaryosu Ömer Umar’ın UPR adlı şirketi için kaydedilip basılan ancak piyasaya sürülmeyen CD’ler, önümüzdeki günlerde yeniden basılarak, plakçı raflarındaki yerini alacak. Özellikle David Oistrakh ile birlikte çaldığı kayıtlar, hem virtüozite hem de tarihi değer açısından, özellikle genç klasik müzikseverlerin kaçırmaması gereken bir fırsat olacak. Oldukça kısır oda müziği dünyamıza yeni bir soluk geliyor. İstanbul Oda Orkestrası uzun yıllar sonra genç keman virtüozumuz Cihat Aşkın ve Hakan Şenso’nun önderliğinde yeniden kuruldu. Borusan Oda Orkestrası’nın dağılmasından sonra, İstanbul’da her ay konser veren tek orkestra, Akbank Oda Orkestrası’ydı. İstanbul Oda Orkestrası ekim ayından itibaren her ay Cemal Reşit Rey Konser Salonunda, değişik şef ve solistlerle dinleyicilerinin karşısına çıkacak. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın geçtiğimiz günlerde Bulgaristan’a yaptığı turne, oldukça başarılı geçti. Ünlü Bulgar Kemancı Minço Minçev’in solist olarak katıldığı konserler dizisinde Filibe kentinde yaşanan otel krizi diplomatik çabayla giderildi. Son yıllarda giderek zenginleştiği belirtilen Bulgaristan’ın, Filibe’de İDSO’yu gençlik kampından bozma bir otele yerleştirmesi orkestra üyelerini isyan ettirdi. Bulgarların aldırmaması üzerine Türkiye’ye dönme kararı alan orkestra, Türk konsolosluğunun resmi girişimi sonunda daha iyi bir otele yerleştirildi ve konserin iptali önlendi.

Klasik müzik kulisi

Klasik müzik kulisi

Ülkemizin "harika çocukölarından keman virtüozumuz Ayla Erduran’ın yaşamını anlatan "Aylayı Dinler misiniz" adlı kitap bir ayda 5 baskı yaparak çok satanlar listesine girdi. Erduran, kitabının başarısının verdiği motivasyonla yıllar önce kaydettiği CD’lerini yeniden bastırarak piyasaya sürmeye karar verdi. Geçtiğimiz günlerde kalbettiğimiz Türkiye’nin en ünlü emprezaryosu Ömer Umar’ın UPR adlı şirketi için kaydedilip basılan ancak piyasaya sürülmeyen CD’ler, önümüzdeki günlerde yeniden basılarak, plakçı raflarındaki yerini alacak. Özellikle David Oistrakh ile birlikte çaldığı kayıtlar, hem virtüozite hem de tarihi değer açısından, özellikle genç klasik müzikseverlerin kaçırmaması gereken bir fırsat olacak.

Oldukça kısır oda müziği dünyamıza yeni bir soluk geliyor. İstanbul Oda Orkestrası uzun yıllar sonra genç keman virtüozumuz Cihat Aşkın ve Hakan Şenso’nun önderliğinde yeniden kuruldu. Borusan Oda Orkestrası’nın dağılmasından sonra, İstanbul’da her ay konser veren tek orkestra, Akbank Oda Orkestrası’ydı. İstanbul Oda Orkestrası ekim ayından itibaren her ay Cemal Reşit Rey Konser Salonunda, değişik şef ve solistlerle dinleyicilerinin karşısına çıkacak.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın geçtiğimiz günlerde Bulgaristan’a yaptığı turne, oldukça başarılı geçti. Ünlü Bulgar Kemancı Minço Minçev’in solist olarak katıldığı konserler dizisinde Filibe kentinde yaşanan otel krizi diplomatik çabayla giderildi. Son yıllarda giderek zenginleştiği belirtilen Bulgaristan’ın, Filibe’de İDSO’yu gençlik kampından bozma bir otele yerleştirmesi orkestra üyelerini isyan ettirdi. Bulgarların aldırmaması üzerine Türkiye’ye dönme kararı alan orkestra, Türk konsolosluğunun resmi girişimi sonunda daha iyi bir otele yerleştirildi ve konserin iptali önlendi.