Kültür Sanat “Küçük Rehberler”e tarihi karne hediyesi

“Küçük Rehberler”e tarihi karne hediyesi

16.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

 Bugün milyonlarca çocuk karnesini alıp yaz tatiline çıkacak. Birçoğunu karne hediyesi heyecanı sarmışken İstanbullu bazı öğrenciler hediyelerine erken kavuştu.

“Küçük Rehberler”e tarihi karne hediyesi

 

SEYHAN AKINCI- İBB Turizm Müdürlüğü’nün yıl başında başlattığı Küçük Rehberler Projesi kapsamında çarşamba günü yaşları sekiz ila 10 arasında değişen çocuklar, rehberler eşliğinde Yerebatan Sarnıcı ve Bukoleon Sarayı’nı görme fırsatını yakaladı. İstanbul’da yaşayan çocuk ve gençlerin (6-14 yaş) şehrimizin doğal, kültürel, tarihi, sanatsal ve mimari güzelliklerini yakından keşfederek İstanbul’u çok iyi tanımalarını sağlamak ve bu sayede gençlere medeniyet, şehir, tarih ve kültür bilinci aşılamayı amaçlayan projenin ilk hedefi ‘daha az’ İstanbullu çocuklar. Sosyo- ekonomik olarak kültürel mekânlara ulaşamayan çocuklara olanak sağlamayı hedefleyen proje kapsamında Yerebatan Sarnıcı’nı ve Bukoleon Sarayı’nı gezen çocuklar kendilerine eşlik eden müzisyenlerin söylediği şarkılarla bulundukları mekânı sesli olarak da özelleştirme fırsatı yakaladılar.

Haberin Devamı

“Küçük Rehberler”e tarihi karne hediyesi

Yaşları sekiz ila 10 arasında değişen çocuklar, rehberler eşliğinde Yerebatan Sarnıcı ve Bukoleon Sarayı’nı görme fırsatını yakaladı.

Çocuklar, Bukoleon Sarayı’nda İBB Kültür AŞ’nin onlar için hazırladığı sandviçleri yiyerek tarihi alanda küçük bir mola verdi. Ardından onlara gezi boyunca yol gösteren rehberleri büyük bir merak ve heyecanla dinleyen çocuklar Bukoleon Sarayı’nda küçük ölçekli hazırlanmış taşlarla kazı ve yontma deneyimi yaşadı. Proje kapsamında Haziran 2023 itibarıyla 1425 çocuk gezdirilirken yıl sonuna kadar 5000 çocuğa ulaşılması hedefleniyor. İBB Turizm Müdürlüğü muhtarlıklar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Esirgeme Kurumu ile iletişim kurarak gezilere katılacak çocuklara ulaşıyor. Aynı zamanda salgın dönemiyle zor bir sürece giren Profesyonel Turist Rehberleri ile birlikte çalışarak IRO ile iş birliği yaptıklarını vurguluyorlar. Küçük Rehberler Projesi kapsamında ziyareti planlanan yerler arasında Atatürk Müzesi, İtfaiye Müzesi, Aşiyan Müzesi, Tekfur Sarayı Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı,Panorama 1453 Tarih Müzesi, Miniatürk, Türk Dünyası Kültür Mahallesi, Bukoleon Sarayı ve İBB Mevlanakapı Karakolu Ziyaretçi Merkezi bulunuyor. Bukoleon Sarayı’nda konuştuğumuz Turizm Şube Müdürü Hüseyin Gazi Coşan, “Turizm genelde yabancılarla ilişkilendiriliyor. Biz ilk önce İstanbullulara İstanbul’u anlatmalıyız. Dolayısıyla dezavantajlı bölgelerden başlayarak çocuklarımıza miras alanlarımızı tanıtmak ve turizm bilinci oluşturmayı hedefliyoruz. Bu yüzden de projenin adına Küçük Rehberler dedik” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

“Küçük Rehberler”e tarihi karne hediyesi