Kültür Sanat Londra yer altı dünyasını alt üst ettiler..

Londra yer altı dünyasını alt üst ettiler..

02.10.2015 - 11:25 | Son Güncellenme:

Bu hafta 7 film vizyonda… Kasım ayının ilk haftasında sinema salonlarında yepyeni 7 film sizleri bekliyor. Sinemaseverler bu hafta; Bulantı, Kafes, Efsane, Marslı, Vesvese: Cin Tuzağı, Şah Mat ve Tuhaf Bir Sihir filmleriyle buluşuyor.

Londra yer altı dünyasını alt üst ettiler..

Londra yer altı dünyasını alt üst ettiler..

Haberin Devamı

Bulantı

Kimseyi umursamayan, hiçbir şeyin önünde eğilmeyen biri olarak bu trajik olaydan pek etkilenmeden yaşamına devam eder ama bir süre sonra, görünürde bir sebep olmaksızın kendinde ve yaşamında bazı değişimler olmaya başlar. Küçük terslikler, tuhaf aksilikler art arda gelmekte, çok sevdiği kadınlarla arası bozulmakta, hayat karşısında zorlanmakta ve kendisinden beklenmeyecek zaafiyetler göstermektedir.

Filmin yönetmenliğini Zeki Demirkubuz yaparken oyuncu kadrosunda Zeki Demirkubuz, Çağlar Çorumlu, Öykü Karayel, Ercan Kesal, Şebnem Hassanisoughi gibi isimler rol alıyor.



Kafes

Kafes, 12 Eylül Darbesi döneminde geçiyor ve bu dönemde cezaevinde işkencelere maruz kalan gençlerin hayatı anlatılıyor.

Filmin yönetmenliğini Mahmut Kaptan yaparken oyuncu kadrosunda İsmail Hacıoğlu, Barış Küçükgüler, Erdal Cindoruk, Şefik Onatoğlu, Melda Arat gibi isimler rol alıyor.

Haberin Devamı



Efsane(Legend)

20. yy ın 2. yarısında Londra yeraltı camiasını alt üst eden ikiz kardeşler Ronald ve Reginald Kray in gerçek öyküsü anlatılıyor.

Filmin yönetmenliğini Brian Helgeland yaparken oyuncu kadrosunda Tom Hardy, Emily Browning, Taron Egerton, Christopher Eccleston, David Thewlis gibi isimler rol alıyor.



Marslı(The Martian)

Mars gezegenine astronotların gönderildiği bir görevde, Mark Watney isimli astronot şiddetli bir fırtına sonrası öldü sanılarak ekibi tarafından terk edilir. Fakat Watney hayattadır ve kendisini Mars’ta yapayalnız bulur. Elindeki sınırlı olanaklarla, zekasını ve dayanıklılığını kullanarak dünyaya yaşadığına dair bir sinyal göndermeye çalışır. Milyonlarca mil uzakta NASA ve uluslararası bilim adamı durmaksızın bu ‘Marslı’nın eve dönmesi için uğraşırken, ekip arkadaşları da cesur bir kararla kurtarma operasyonunda yer alırlar.

Filmin yönetmenliğini Ridley Scott yaparken oyuncu kadrosunda Matt Damon, Sean Bean, Kate Mara, Sebastian Stan, Jeff Daniels gibi isimler rol alıyor.



Vesvese: Cin Tuzağı

Sevgilisi Alev ile mutlu bir ilişkisi olan Murat, Ceren adında bir kadınla tanışması sonrasında büyük bir kabusa sürüklenecektir. Murat a aşık olan fakat bu aşkına karşılık bulamayan Ceren, sevdiği adamdan intikam almak için ona büyü yaptırır. Bu büyünün ardından hayatı altüst olan Murat, Alev ve Gülseven in yardımlarıyla bu kötü büyünün etkisinden kurtulmaya çalışacaktır.

Filmin yönetmenliğini Sümeya Kökten yaparken oyuncu kadrosunda Okan Aydın, Duygu Yenilmez, Mustafa Ağdere, Defne Vardarlı, Layla Onlen gibi isimler rol alıyor.

Haberin Devamı



Şah Mat(Pawn Sacrifice)

1972 Dünya Satranç Şampiyonası ndaki efsanevi maçı konu alan filmde, yenilmez Rus şampiyon Boris Spassky ile Amerikalı genç satranç oyuncusu Bobby Fischer ın haftalar süren rekabeti anlatılıyor.

Filmin yönetmenliğini Edward Zwick yaparken oyuncu kadrosunda Tobey Maguire, Liev Schreiber, Peter Sarsgaard, Seamus Davey-Fitzpatrick, Sophie Nélisse gibi isimler rol alıyor.



Tuhaf Bir Sihir(Strange Magic)

George Lucas ın Lucasfilm inin yapımcılığını üstlendiği animasyonda, goblinler, periler ve birbirinden fantastik yaratıkların sihirli bir iksir uğruna verdikleri mücadele konu ediliyor. Müzikal türündeki filmde, Shakespeare in Bir Yaz Gecesi Rüyası eserinden de temalar kullanılıyor.

Filmin yönetmenliğini Gary Rydstrom yaparken seslendirenler arasında Alfred Molina, Evan Rachel Wood, Peter Stormare, Kristin Chenoweth, Alan Cumming gibi isimler var.

Haberin Devamı