Kültür Sanat Şair ve akademisyen Salih Bolat yaşamını yitirdi

Şair ve akademisyen Salih Bolat yaşamını yitirdi

13.02.2022 - 17:23 | Son Güncellenme:

Çağdaş Türk şiirinin önde gelen temsilcilerinden, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde uzun yıllar ders veren şair, yazar ve akademisyen Salih Bolat, koronavirüs nedeniyle 66 yaşında hayatını kaybetti. Bolat, bir süredir hastanede tedavi görüyordu.

Şair ve akademisyen Salih Bolat yaşamını yitirdi

Milliyet.com.tr - Salih Bolat’ın vefatının ardından meslektaşları, öğrencileri, ailesi ve sevenleri üzüntülerini dile getiren paylaşımlarda bulundu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Mezunları Vakfı (İLEV), "İLEF'in emekli öğretim elemanlarından Salih Bolat'ın corona virüs nedeniyle İstanbul'da yaşamını yitirdiğini büyük bir üzüntü ile öğrendik. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve İLEF'lilere başsağlığı dileriz" mesajını yayınladı.

Haberin Devamı

Şair ve akademisyen Salih Bolat yaşamını yitirdi

EDEBİYATA ADANMIŞ BİR ÖMÜR...

Salih Bolat, 1956’da Adana’da doğdu. İlkokulu ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra, Gazi Üniversitesi'nin Sosyal Politika Bölümü’nü bitirdi. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora programlarını tamamladı. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi başta olmak üzere çeşitli üniversitelerde, öğretim üyesi olarak Senaryo, Sinema ve Edebiyat, Dramatik Yazarlık, İletişim Yazarlığı, Tiyatro Tarihi, İletişim ve Edebiyat, Eleştirel Okuma, Yazınsal Türler adlı dersleri verdi.

Edebiyat yaşamına Yeni Adana gazetesinin kültür sanat sayfasında öyküler yazarak başlayan Salih Bolat, arkadaşlarıyla birlikte 1975 yılında ilk şiirini de yayımladığı Koza dergisini çıkardı.

Haberin Devamı

Şair ve akademisyen Salih Bolat yaşamını yitirdi

1977-1980 yılları arasında Yapıt dergisinin, 1982-83 yıllarında Petek dergisinin yazı kurulu üyeliğinde bulundu. 1984-86 yıllarında Yarın dergisinin çalışmalarına katıldı. 1980 yılı başlarından itibaren Yeni Olgu, Oluşum, Edebiyat 81, Türkiye Yazıları, Süreç, Yeni Düşün, Varlık, Gösteri, Düşler, Şiir-lik, Edebiyat ve Eleştiri, Defter, E, Kaçak Yayın, Evrensel Kültür, Yasak Meyve gibi dergilerde şiirler ve yazılar yayımladı.

1995-97 yıllarında Siyah Beyaz gazetesinde, 'Duygusal Düşünceler' adlı köşede yazdı. Bu yazılarından seçtiklerinin de yer aldığı yazılarını, daha sonraki yıllarda, aynı adla bir kitapta topladı.

1996 yılında, Radyo C’de 'Şiir Penceresi' adlı programı yapımcı ve sunucu olarak yürüttü. Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü’nün ve Orhon Murat Arıburnu Şiir Ödülü’nün seçici kurul üyeliklerinde de bulunan Salih Bolat, Edebiyatçılar Derneği’nin ve Türkiye Yazarlar Sendikası'nın Yönetim Kurulu Üyeliği'nde de görev aldı. 2010 Yılında, Uluslararası Sete Şiir Festivali'ne katılmak üzere Fransa'ya davet edildi.

Yazarlar