Kültür Sanat Sanal gerçeklik festivali Venice VR Expanded İstanbul’da!

Sanal gerçeklik festivali Venice VR Expanded İstanbul’da!

12.08.2021 - 18:39 | Son Güncellenme:

78. Venedik Film Festivali sanal gerçeklik proje bölümü “Venice VR Expanded” İstanbul’a yine uğruyor. 78. Venedik Film Festivali bünyesinde sanal gerçeklik (VR) projelerinin yarıştığı Venice VR Expanded Uydu Programı festivalle eş zamanlı olarak 1-19 Eylül 2021 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşiyor. Etkinlik, sanal gerçekliği sanatsal ve yaratıcı bir mecra olarak yeni nesillere tanıtmak amacıyla kurulan ve kar amacı gütmeyen kurum Euromersive Turkey’nin çatısı altında; Virgile Film ve Raptor Dance Studios koordinatörlüğünde gerçekleşiyor.

Sanal gerçeklik festivali Venice VR Expanded İstanbul’da

Venedik Uluslararası Film Festivali kapsamında, yaratıcı ve sanatsal değeri olan VR projelerinin yarıştığı bölüm Venice VR Expanded 2021 İstanbul’a bu yıl da uğruyor. Etkinlik, ziyaretçileri 360 derecelik görsel-işitsel bir deneyim içerisinde, hikaye anlatımının yeni olanaklarını keşfetmelerine imkan sağlıyor. Bu yılki etkinlikte kırka yakın eserin çoğu ödül için yarışırken, bir kısmı yaratıcı VR endüstrisinin en iyi örneklerini ve Biennale College programından belli başlı çalışmaları içeriyor. Ayrıca, seçilen projeler sinema, dans ve bilgisayar oyunun engin dünyasından beslenen yaratıcı sanatçıların eserlerinden oluşuyor.

Haberin Devamı

Etkinliğin biletleri festival içeriğine bir saatlik erişim sağlarken katılımcılar projeler içerisinden deneyimlemek istediklerini seçebiliyor. Etkinlikte yer alan projeler orijinal dillerinde ve bir kısmı ise İngilizce altyazılı sunuluyor. Etkinlik sırasında kullanılan tüm ekipmanlar, her kullanım arasında UV ve dezenfektanlarla dezenfekte ediliyor.

Etkinlik, Datagate, Oda Studios, Akkaş&Partners ve Türkiye Fransız Kültür Merkezi’nin desteğinde; Salon İKSV ve Kolektif House’un mekan partnerlerliğinde gerçekleşiyor. Biletler ise Passo.com.tr üzerinden satışa çıkıyor.