Kültür Sanat Sanat dolu nice 50 yıllara

Sanat dolu nice 50 yıllara

02.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bu ay 50. yaşını kutlayan İKSV, bu önemli yıl dönümü için hazırladığı önemli etkinliklerle 50. yaşını kutlamak için gün sayan Milliyet Sanat’ın haziran sayısının konuğu oldu

Sanat dolu nice 50 yıllara

Bu eylülde 50’inci yaşını kutlamaya hazırlanan Milliyet Sanat dergisinin kapağında bu ay 50’inci yaşı için mum üfleyen bir başka kültür sanat mecrası yer alıyor. Kurulduğu günden beri kültür sanat alanında yeniliklere imza atan İstanbul Kültür Sanat Vakfı, haziran ayında bu önemli yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlayacak. 20 yıldır İKSV’nin genel müdürlüğü görevinde bulunan Görgün Taner kurumun 50 yıllık geçmişini anlatıyor. 50. İstanbul Müzik Festivali, +1 Sunar: Gezgin Salon Festivali ve 29. İstanbul Caz Festivali’yle ilgili kapsamlı içerikler de bu ay okurları bekliyor. Müzik dünyasının nabzını tutan Naim Dilmener, Bülent Ortaçgil’in kariyerinin 50. yılına değinirken, Volkswagen Arena’da konser vermeye hazırlanan Pink Floyd’un davulcusu Nick Mason ile yapılmış söyleşi dikkat çekiyor. 

Haberin Devamı

Milliyet Sanat’ın haziran sayısında Asu Maro’nun imza attığı ayın söyleşisinde Kanal D’nin merakla izlenen dizisi “Yargı”da Savcı Pars karakteriyle dikkatleri üzerine çeken Mehmet Yılmaz Ak okurlarla oyunculuk yolculuğunu paylaşıyor. Sahnelenmeye başladığı günden beri en çok konuşulan oyunlardan biri olan “Gomidas”ı Seçkin Selvi kaleme aldı. Leyla ile Mecnun kafasını sahneye indiren Selçuk Aydemir’in yazıp yönettiği “Şaşırt Beni” adının hakkını verircesine şaşırtmayı başarıyor. Pelin Karahan, Selçuk Aydemir ve Korhan Herduran bu güncel komediyi anlatıyor. 

Derginin plastik sanatlar sayfalarında Ilgın Seymen’in “İşsiz Nesneler - Canlılığın İzleri” adlı sergisini; Habip Aydoğdu’nun “Kırmızı Yine Kırmızı” başlıklı sergisini; Art Melek ekibinden Zeynep Can’ın 28 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek “Bodrum Atölye Buluşmaları”nı; küratör Nilgün Yüksel’in ise İstanbul’un sanat hayatına yeni bir soluk getiren Brieflyart’ı ve kurumun ilk sergisi “Kültürel Aktarımlar”ı anlattığı röportajlar yer alıyor. 

Haberin Devamı

Milliyet Sanat’ın sinema tutkunları için bu ay sayfalarına taşıdığı konular arasında; “Jurassic World: Hâkimiyet” ile izleyici karşısına çıkan Laura Dern, “Yaşamaya Bak” filmindeki rolüyle sürpriz yapan Joaquin Phoenix, 2. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali ve rock’n roll’un kadife sesli kralı Elvis Presley’in yaşam öyküsünü perdeye taşıyan “Elvis” filmi mercek altına alınıyor. Yönetmen Ferit Karahan ise yurt dışında ve ulusal festivallerde ödüllerle karşılanan filmi “Okul Tıraşı”nı anlatıyor.

Latife Tekin “Zamansız”ı anlattı

 Oyuncu Başak Daşman ikinci öykü kitabı “Gördüm Çiçeği”ni, Latife Tekin ise yeni romanı “Zamansız”ı anlattıkları röportajlarıyla Haziran 2022 sayısının edebiyat sayfalarına konuk oluyor. Bu yıl “Aşktan Edebiyat” temasıyla 14. yaşını kutlayan İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali’nin (İTEF) programı ve festivalin konuğu, Norveçli yazar Dag Solstad’ın röportajı da aynı sayfalarda okurları bekliyor. Podcast evreninin en istikrarlı içeriklerinden birine imza atan Deniz Yüce Başarır ise “Ben Okurum”u anlatıyor. Tülay Palaz’ın çizgilerinde ise bu ay Ahmet Ümit hayat buluyor.