Kültür Sanat Sanat dünyasına bahar geldi

Sanat dünyasına bahar geldi

07.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Bahar sanat dünyasına sergilerle geldi… Nisan ayı özel ve karma sergiler ile sanat fuarlarına sahne olacak.

Sanat dünyasına bahar geldi

Seray Şahinler - Sanata bahar bereketi... İstanbul başta olmak üzere birçok yerde yeni sergi duyuruları peş peşe geliyor.  

Haberin Devamı

Ankara’daki Ka, Zeynep Gönen’in “Yaş” sergisine ev sahipliği yapıyor. Gönen, geleneksel vazolardan farklı olarak çamuru fırınlamadan ıslak hâlde tutarak, ‘toprakla ilişkisi kesilmemiş’ çiçek ve bitkileri sergileyerek bu formaların değişkenliği için bir alan tanıyor. 

Galeri Nev İstanbul’da Melek Mazıcı doğup büyüdüğü Türkiye’den renkleri ve uzun süredir yaşadığı Finlandiya topraklarından peyzaj ve manzaraları bir araya getirmiş. LÜTFÜ, Özge Akdeniz, Ufuk Aydın ve Emre Tura’nın eserlerini buluşturan “Tekil İhtimaller” adlı grup sergisi Simbart Projects’te açıldı. Ayça Telgeren’in Galerist’teki beşinci kişisel sergisi “Kırık Ufuk” geleceğin muğlaklığı içinde ufku fiziksel ve metaforik olarak anlamlandırmaya çabalıyor. Yarından itibaren başlayacak dokuz günlük bayram tatilinde İstanbul’da kalıp sanatla zaman geçirmek isteyenler için de İstanbul Modern’in kapıları açık olacak. 

Haberin Devamı

Halıları keşfediyoruz

İstanbul, bu yıl 15’incisi düzenlenecek Uluslararası Doğu Halıları Konferansı’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 6-9 Haziran’da The Marmara Taksim’de gerçekleşecek konferansa ünlü halı, kilim, dokuma uzmanları, sanat tarihçileri, akademisyenler ve koleksiyonerler katılacak. Bu yıl ilk kez Türk İslam Eserleri Müzesi, Topkapı Sarayı ve Tophane-i Amire’de düzenlenecek ana sergilerle, farklı müze ve galerilerdeki projeler de yolda.