Kültür Sanat SANAT GÜNLÜĞÜ

SANAT GÜNLÜĞÜ

05.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

SANAT GÜNLÜĞÜ

SANAT GÜNLÜĞÜ


15. yılın son sergileri


       GALERİ Nev, sanat dünyamızın en köklü galerilerinden biri. Hem İstanbul’da hem de Ankara’da sanatseverlere hizmet veriyor. 15. yılını kutlayan Galeri Nev, her iki kentte 15. yıla özel sergilerinin sonuncularını açtı. İstanbul’daki serginin teması “beden / ego, gövde / zihin, nesne / özne". Katılan sanatçılar: Hakkı Anlı, Koray Ariş, İnci Eviner, Jale Erzen, Paul McMillen, Azade Köker, Fatma Tülin Öztürk, Mithat Şen, Ani Çelik Arevyan. Ankara’daki serginin teması ise “nazar / iktidar, estetik / şiddet, forum / hiyerarşi". Bu sergide de yine kolay kolay bir arada izleme şansı bulamayacağımız sanatçıların yapıtları yer alıyor: Yüksel Arslan, Erdağ Aksel, Nazif Topçuoğlu, Hüseyin B. Alptekin, Hale Tenger, Bülent Şangar.
       TÜNEL Emlakbank Sanat Galerisi’nde Fadime Baltacıoğlu’nun son çalışmaları sergileniyor. Yolunuz düşerse diye...
       ANKARA Müzik Festivali’nde bu akşam 20.30’da Viyana Strauss Festival Orkestrası’nın, Viyana Halk Operası Bale Topluluğu eşliğinde vereceği konser var. MEB Şura Salonu’nda.
       BODRUM’da caz keyfi sürüyor. Bu akşam Hadigari’de Neşet Ruacan dörtlüsü var. Be Bop tarzından hoşlananlar için keyifli anlar... Bu akşam olmazsa, yarın da şansınız var.