Kültür Sanat Sezon ‘Bu Memleket Bizim’le açılıyor

Sezon ‘Bu Memleket Bizim’le açılıyor

08.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İBB Şehir Tiyatroları 2023-2024 tiyatro sezonunu, Cumhuriyet’in 100. yılını, 16 Eylül Cumartesi ve 17 Eylül Pazar günü Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda sahnelenecek olan “Bu Memleket Bizim” isimli oyunla açıyor.

Sezon ‘Bu Memleket Bizim’le açılıyor

Oyun, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Nutuk” isimli eseri başta olmak üzere, Nâzım Hikmet’in “Kuvayi Milliye Destanı” ile Cumhuriyet’in kuruluşuna yazdıklarıyla ışık tutan Erol Toy, İsmet Küntay, Samim Kocagöz ve Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun metinlerinden seçilen alıntılardan oluşuyor. 

Haberin Devamı

16 Eylül’de açılacak tiyatro sezonunda tiyatroseverleri Shakespeare’den Tolstoy’a, Turan Oflazoğlu’ndan Haldun Taner’e klasik yazarların eserlerinin ön planda olduğu zengin bir repertuvar bekliyor. İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever’in yeni sezon oyunlarını ve çalışmalarını paylaştığı basın toplantısında İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Kültür Dairesi Başkanı Tolga Volkan Aslan, Şehir Tiyatroları Müdürü İlyas Ceran da yer aldı. Sezonun yenileri arasında Tolstoy’un “Savaş ve Barış”ı, Alison Gregory’nin “Ben Medea Değilim”i, Lucy Kirkwood’un “Sivrisinekler”i, Nick Whitby’nin “Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi?”si,  Bertolt Brecht’in “Galilei’nin Yaşamı” ve Haldun Taner’in “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım”ı yer alıyor. Mahir Polat toplantıda Haldun Taner Sahnesi ve Muammer Karaca Tiyatrosu projelerini yaklaşık bir buçuk yılda tamamlamayı planladıklarını söylerken Yıldız Kenter Tiyatrosu’nun geleceği için ise “İki binanın iç içe geçtiği özgün bir durum var. İki binanın da deprem açısından riskli olduğunu gördük. Binada başka malikler de var. Diğer mülk sahipleriyle anlaşmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Sezon ‘Bu Memleket Bizim’le açılıyor

Repertuvarda ‘klasik eserler’ dikkati çekiyor.