Kültür Sanat ‘Şiir dokunulmaz olmalı’

‘Şiir dokunulmaz olmalı’

21.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Bugün 21 Mart Dünya Şiir Günü… 1999 yılında UNESCO tarafından ilan edilen Dünya Şiir Günü her yıl özel etkinliklerle, buluşmalarla ve sohbetlerle kutlanıyor.

‘Şiir dokunulmaz olmalı’

İstanbul’daki kutlama bugün İstanbul’da Robinson Crusoe 389 Kitabevi’nde gerçekleşecek. Etkinlikte Baki Ayhan T.’nin yazdığı 2024 Dünya Şiir Günü Bildirisini okunacak. Şair, bildiride “Söz, şiiri boğmaya çalıştı yüzyıllar boyu. Şimdi de görsellik ve imaj bunu yapmaya, amansız bir düşman gibi gördüğü şiiri dijital verilerle sıkıştırmaya çabalıyor. Her şeye ‘post’ serenler, postpoetika diye haykırarak ortalığa çıkmadan, şiirin ön ya da son eklerle dokunulmazlığını ilan etmek durumundayız” ifadelerine yer veriyor. 

Haberin Devamı

Metrohan’da ise Dünya Şiir Günü kapsamında Haydar Ergülen’in konuğu Tuna Kiremitçi ve Can Bonomo olacak. Ücretiz etkinlik saat 20.30’da başlayacak. “İzmir’den Şaire Şairden İzmir’e / Şiir Kentin Şairleri” adlı etkinlik ise 23 Mart Cumartesi günü, APİKAM’da gerçekleştirilecek. Etkinlikten önce İzmirli şairlerin, kentle ilgili şiirlerinin öykülerini anlattıkları “Bir Kente Fısıldamak” belgeselinin ilk gösterimi yapılacak.