Kültür Sanat Takıda Neolitik çağa dönüş

Takıda Neolitik çağa dönüş

05.05.2015 - 11:30 | Son Güncellenme:

Neolitik çağdan bu yana, yani eskiden beri kullanılan ve keşfedilmiş ilk maden olan bakırın ana malzeme olarak kullanıldığı “Eskiden Beri” isimli takı koleksiyonu, 5-9 Mayıs 2015 tarihleri arasında Ankara Mimarlar Derneği’nde, 11-30 Mayıs tarihleri arasında ise İstanbul Ayşe Takı Galerisi’nde sergilenecek.

Takıda Neolitik çağa dönüş

Takı tasarımcısı Figen Öztürk ve Fazilet Uğur’un gerçekleştirdiği ve deneysel bir çalışmanın ürünü olan koleksiyonun en önemli özelliği, elektrik-elektronik sanayi gibi eskiden beri başka alanlarda, başka amaçlarla kullanılan fabrikasyon üretimin ürünü olan bakır parçaların, geliştirilen takı modelleri ile kimlik değişikliğine uğratılması.

Haberin Devamı

Bu nedenle koleksiyon;“tozlu raflarda, depolarda bir tesisata veya bir sisteme ara parça olmayı bekleyen bakır aparatların, insan elinin ve ruhunun küçük dokunuşlarıyla, kadınların zarif kullanımına doğru yaptığı yolculuğun hikâyesi” olarak tanımlanıyor.

Üstün fiziksel ve kimyasal özelliklerinden dolayı endüstri vb. alanlarda yaygın olarak kullanılan bakırın, oksitleme işlemi ile geçmişe dönük, cazip parçalara dönüştüğü koleksiyon, Ankara’dan sonra, 11-30 Mayıs 2015 tarihleri arasında İstanbul Ayşe Takı Galerisi’nde sergilenecek.

Sunumda kullanılacak formlar, takısına özel tasarlanmış ve üretilmiş kutular ve katalog çekimleri dahil her aşamasını kendilerinin gerçekleştirdiği bu çalışma izleyicisi ve alıcısıyla buluşmayı bekliyor.


ANKARA

5-9 Mayıs 2015
Açılış kokteyli: 5 Mayıs Salı Saat:18.00
Adres:
Mimarlar Derneği 1927
Cinnah Caddesi No:19/3-4 Çankaya, Ankara
Açılış kokteyli: 5 Mayıs Salı Saat:18.00

İSTANBUL

11-30 Mayıs 2015
Açılış Kokteyli :11 mayıs Saat:18.00
Adres:
AYŞE TAKI GALERİSİ
Şakayık Sk. Tuna Palas 53 Daire:1
Teşvikiye, İstanbul