Kültür Sanat Tiyatrocu Handan Ertuğrul’a veda

Tiyatrocu Handan Ertuğrul’a veda

02.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Devlet Tiyatroları emekli oyuncusu, Devlet Tiyatrolarının ilk Genel Müdürü Muhsin Ertuğrul’un eşi Handan Ertuğrul (94) dün hayata veda etti. İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçısı Ertuğrul, bugün Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenecek törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

Tiyatrocu Handan Ertuğrul’a veda

1927 yılında İstanbul Fatih’te doğan sanatçı ortaokula giderken Ankara Radyosu tiyatro kolunda çalıştı. 1942’de Ankara Devlet Konservatuvarı’na giren sanatçı, tiyatro ve opera bölümünü 1948’de bitirdi. 1949 yılında Devlet Tiyatroları’nda stajyer olarak göreve başladı. 1950 yılında sanatçı kadrosu alan Ertuğrul, 1992 yılında yaş haddinden emekli oldu.

Haberin Devamı

Önemli roller üstlendi

Operada Mozart’ın “Figaro’nun Düğünü”nde Barbarina rolünü oynayan sanatçı, birçok müzikalde de önemli rollerde kendini göstermiştir. Türk tiyatrosunun başarılı oyuncularından biri olan Handan Ertuğrul, Goethe, İbsen, Montherland, Thornton Wilder gibi yazarların yapıtlarını canlandırdı. “Faust”, “Köşebaşı”, “Genç Osman” ve “Üç Kuruşluk Opera”nın da aralarında olduğu oyunlarda sahneye çıkan Handan Ertuğrul, altmışlı yıllarda Muhsin Ertuğrul ile evlenmişti.