Kültür Sanat TÜYAP Kitap Fuarı yarın açılıyor... İşte etkinlik takvimi

TÜYAP Kitap Fuarı yarın açılıyor... İşte etkinlik takvimi

27.10.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek "25. İstanbul Kitap Fuarı", kültür ve edebiyat dünyasını bir araya getirecek

TÜYAP Kitap Fuarı yarın açılıyor... İşte etkinlik takvimi

Teması "Kitap Fuarı’nın 25 Yılı-Bir Yolculuk Öyküsü", onur yazarı ise Doğan Hızlan olan fuar, yarın açılacak ve 5 Kasıma kadar devam edecek.

Bu yıl gümüş yılını kutlayacak olan fuarda kitapseverler, Alfredo Saad-Filho, John Strelecky (İngiltere), Bharati Mukherjee (ABD), Vasilis Aleksakis (Yunanistan), Jean Michel Thibaux (Fransa), Jamal Mahjoub (İspanya), Garry Kasparov (Rusya), Asne Seierstad (Norveç), Bozhana Apostolova, Miglena Nikolchina, Sofia Nestorova, Silvia Choleva, Mirela Ivanova, Ekaterina Yosifova, Kristin Dimitrova, Hristo Karastoyanov (Bulgaristan), Steve Jones (İngiltere), Kader Abdolah (İran), Gerald Maclean (Kanada), Dragor Jançar (Slovenya), Gerhard Rühm (Avusturya), Claudio Magris (İtalya), Hüseyin Cuma (Suriye), Hazma Berkavi, Halid Ebu Halid (Filistin , Zoran Zivkovic (Sırbistan), Inger Edelfeldt, Ake Edwardsson, Per Olov Enquist, Thomas Halling, Dan Höjer, Asa Lind, Inger Lindahl, Pija Lindenbaum, Barbro Lindgren, Carl-Johan Vallgren, Gunilla Thorgren (İsveç)
ile tanışma fırsatı bulacak.

FUAR ETKİNLİK PROGRAMI
Fuarda, yarın açılışın ardından düzenlenecek etkinlikler şöyle:
Interexpo Salonu; Saat 14.00’te "Uğur Dündar’dan Günümüze Soruşturmacı ve Araştırmacı Gazetecilik" konulu söyleşide Uğur Dündar, Belma Akçura, Haluk Şahin ve Nedim Şener, saat 15.45’te "Ağzımı Hayıra Açtığım Davalarım" başlıklı söyleşide Senih Özay konuşmacı olacak. Saat 17.00’de "Bir Geçmiş, Bir Gelecek, Bir Düş: Allianoi" adlı söyleşide de Orhan Silier, Nezih Başgelen, Oktay Ekinci, Ahmet Yaraş yer alacak.

Marmara Salonu; Saat 13.00’te Sadun Aren’in konuşmacı olduğu "Hayatta Aslolan Yoldur, Molalar Yola Dahildir", saat 14.00’te Alev Aksoy Croutier’in konuşmacı olduğu "Üçüncü Kadın: Piyer Loti ve onun Mutsuz Kadınları" başlıklı söyleşiler gerçekleştirilecek. Saat 15.15’te "Everest Yayınları İlk Roman Ödül Töreni", saat 16.30’da "2006 Tudem Edebiyat Ödülleri Roman Yazın Yarışması Ödül Töreni", saat 17.45’te "Şairlerimiz Kendi Seçtikleri Şiirlerini Okuyor" başlıklı etkinliğe de Arif Damar, Ahmet Oktay, Kemal Özer, Güven Turan, Eray Canberk, Egemen Berköz, Sürreya Berfe, Tahir Abacı, Mehmet Taner, Sina Akyol, Abdülkadir Budak, Hüseyin Ferhad, Haydar Ergülen, Salih Bolat, Müslim Çelik, Orhan Alkaya, Hayati Baki, Ayten Mutlu katılacak.

Karadeniz Salonu; Saat 13.45’te "Kuzey’in Hikaye Anlatıcıları" başlıklı söyleşiye Per Olov Enquist, Carl-Johan Vallgren, Inger Edelfeldt, Ake Edwardsson, saat 15.30’da "Sanata Adanmış Bir Ömür" başlıklı söyleşiye Doğan Hızlan, İhsan Yılmaz, Selim İleri, saat 17.00’de "İsveçli Bir Feministin Anıları Yalnızca Diş Fırçamla" başlıklı söyleşide de Gunilla Thorgren, Nilgün Yurdalan konuşmacı olarak yer alacak. Saat 18.15’te Ali Erdoğan’ın katıldığı "Tek Kafadan Çok Ses Çıkaran Güldürü" konulu gösteri gerçekleştirilecek.

Büyükada Salonu; Saat 14.00’te "Hayat Kısa Ölüm Uzun... Biz hayattan konuşalım..." başlıklı söyleşiye Ayşe Kilimci, saat 15.15’te "İlk Onur Yazarı: Fazıl Hüsnü Dağlarca" başlıklı söyleşiye Cengiz Bektaş, Ahmet Soysal, Arife Kalender, saat 16.30’da "Post-Modernizm ve Edebiyat" konulu söyleşiye Demirtaş Ceyhun, saat 17.45’te "Latin Amerika’da Neler Oluyor" başlıklı söyleşiye Sibel Özbudun, Temel Demirer konuşmacı olarak katılacak. Saat 19.00’da da Müslim Çelik’in konuşmacı olduğu "Ölmeden Bir Görebilseydim" başlıklı şiir dinleti gerçekleştirilecek.

Heybeliada Salonu; Saat 14.00’te Nuriye Akman "Örtü, Okurlarıyla Buluşuyor" başlıklı etkinliğe katılıyor. Saat 15.45’te "Halk Anlatılarının Toplumsal İşlevleri" başlıklı söyleşiye Muhsine Helimoğlu Yavuz, Metin Turan, saat 17.00’de "Siyaset ve Kitap" başlıklı söyleşiye Aydın Cıngı, Ercan Karakaş, Hasan Bülent Kahraman, saat 18.15’te "Sabri Ülgener ve Düşünce Dünyası" başlıklı söyleşiye de Ahmed Güner Sayar konuşmacı olarak katılacak.

'TOYOTA ile keşfedin' bloglarından