Kültür Sanat Üç film, üç farklı tür

Üç film, üç farklı tür

15.07.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

.

Üç film, üç farklı tür

Bu hafta beyaz perdeye ikisi yerli, biri Azeri yapımı farklı türlerde üç film konuk oluyor.

Haberin Devamı

ZEHİR ZEMBEREK

Üç film, üç farklı tür


Azerbaycan’dan gelen bu film, daha önce dört bölümden oluşan aynı isimli YouTube projesinde yer alan Adil karakterini beyaz perdeye taşıyor. Bıçaklı saldırıdan sağ kurtulan Adil, tedavi gördüğü hastaneden taburcu olarak tekdüze hayatına geri dönmeye hazırlanmaktadır. Arkadaşı Şakir’in ve onun üniversiteden arkadaşı Rana’nın refakatiyle daha hastaneden uzaklaşamadan Şakir’in arabasına tanımadıkları hamile bir kadın biner. Kadın, doğurmak üzere olduğu kız çocuğunu kocasından ve onun ailesinden korumak için Şakir ve Rana’ya ısrarcı olur. Adil bu karara engel olmak istese de zamanla oluşacak koşullar onu doğacak olan bebeğin kurtarıcısına dönüştürür. Komedi-dram türündeki filmin hem senaryosunda hem de yönetmen ve yapımcı koltuğunda Orhan Merdan’ın ismi var.

BABİL-İ CİN

Üç film, üç farklı tür


Vizyonu hiç boş geçmeyen yerli ve cinli korku filmlerinden bu haftaya “Babil-i Cin” düştü. Ela çocuk yaşlarda musallata uğramıştır. Ela her gece rüyasında gördüğü kendisini eski bir kiliseye çağıran ve oğluyla evlendirmek istediğini söyleyen yaşlı bir kadından bahseder. Hoca, Ela’yı bu musallattan kurtarır ancak bir ömür evlenmemesi gerektiğini belirtir. 26 yaşında nişanlanan Ela, o kâbus dolu günlere geri döner. Ahmet Yaşar Gümüş’ün yönettiği filmin başrollerini Tuğba Duygu, Ersin Özkan ve Gülfem Eğilmez paylaşıyor.

KÜLÂHIMA ANLAT

Haberin Devamı

Üç film, üç farklı tür


Kahramanmaraş’ta babadan kalma dondurmacı dükkânını ayakta tutmaya çalışan Mehmet Usta, artık tüm umudunu İstanbul’da tahsilini bitiren oğlu Mert’e bırakmıştır. Mert, dedesinin anlattığı hikâyelerin etkisinde büyümüş hayalperest biridir. Amacı dedesinin ona anlattığı gibi Maraş dondurmasını bir dünya markası yapmaktır. Bir taraftan da çocukluk aşkı Mine ile evlenip yuva kurmaktır. Bunun için de İstanbul’da setlerde figüranlık yapan arkadaşıyla birlikte Kahramanmaraş’a gider. Ancak memlekette onları bambaşka sürprizler beklemektedir. Ahmet Karaağaç’ın yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Naci Taşdöğen, Okan Karacan ve Tuğba Özay dikkat çekiyor.