Kültür Sanat Ünlü kravatlar satıldı

Ünlü kravatlar satıldı

05.12.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

"40 İsim, 40 Ünlü Kravat" tablosu önceki akşam Less Ottoman's Otel'de düzenlenen müzayede ile satışa sunuldu.

Ünlü kravatlar satıldı

''40 İsim, 40 Ünlü Kravat'' tablosu önceki gece yapılan müzayedede sahibini buldu. Geceye, Rahmi Koç, Ömer-Arzu Sabancı ve Cem Hakko gibi iş ve cemiyet dünyasının tanınmış isimleri katıldı

TEV bursiyeri olan Ece Vahapoğlu, vakfa borcunu ödemek için 40 ünlü ismin kravatını "40 İsim, 40 Ünlü Kravat" projesiyle bir araya getirdi ve Alinur Velidedeoğlu tarafındanda tablo haline getirildi. Tablo önceki akşam Less Ottoman's Otel'de düzenlenen müzayede ile satışa sunuldu.

Müzayedeye aralarında Rahmi Koç, Murat Dedeman, Özlem Önal, Çiğdem Simavi, Revna Demirören, Emine Özilhan, Serra Merzeci, Alinur - Enci Velidedeoğlu, Osman - Zeynep Çarmıklı, Ömer - Arzu Sabancı, Nurettin Hasman - Eda Taşpınar, Cem Hakko - Ronit Gülcan, Adnan - Begüm Şen gibi iş ve cemiyet hayatından tanınmış 200 davetli katıldı. Müzayedenin sunumunu ise Turgay Artam yaptı. Rahmi Koç, müzayedenin başlamasına az bir süre kala mekândan ayrıldı.

10 bin YTL'lik fiyatla açık artırmaya sunulan tablonun sahibi, 170 bin YTL veren Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko’nun oldu. Müzayedenin ardından konuklar Anjelika Akbar'ın dinletisiyle keyifli bir gece geçirdi.

200 bin YTL çocuklar için bağışlandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Aydın Doğan, Rahmi Koç, Ali Koç, Mustafa Koç, Ömer Koç, Bülent Eczacıbaşı, Faruk Eczacıbaşı, Cem Boyner, İshak Alaton, Tuncay Özilhan, Aziz Yıldırım, Özhan Canaydın, Yıldırım Demirören, Ömer Sabancı, Sakıp Sabancı, Hamdi Akın, Feyyaz Berker, Selahattin Beyazıt, Turgay Ciner, Oğuz Çarmıklı, Osman Çarmıklı, Hasan Çolakoğlu, Ömer Dinçkök, Kadir Has, Cem Hakko, Rifat Hisarcıklıoğlu, Ali Kibar, İnan Kıraç, Asım Kocabıyık, Hüsnü Özyeğin, Ethem Sancak, Ferit Şahenk, Şarık Tara, Yılmaz Ulusoy, Murat Ülker, Rona Yırcalı ve Ahmet Zorlu gibi iş ve siyaset dünyasından 40 ünlü ismin kravatlarının bulunduğu tablo ile Ece Vahapoğlu'nun kravatının satışında elde edinilen 200 bin YTL gelir, özel yetenekli çocukların yetiştirilmesi için Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Lisesi'ne bağışlandı.