Gündem Kumpas dosyaları 15 Temmuz darbe soruşturmasında

Kumpas dosyaları 15 Temmuz darbe soruşturmasında

29.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen 15 Temmuz darbe girişimi ana soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk davalarıyla ilgili yürütülen kumpas soruşturmaları, 15 Temmuz darbe girişimi ana dosyasına dahil edildi.

Kumpas dosyaları 15 Temmuz darbe soruşturmasında

Soruşturmaların birleştirilmesine karar veren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, Genelkurmay Başkanlığı’na geçtiğimiz günlerde bir yazı yazdı.

‘Ön hazırlık’

Savcılık yazısıda, 15 Temmuz’da FETÖ/PDY mensubu bir kısım askerlerce darbe girişiminde bulunulmasına ilişkin soruşurma yürütüldüğü hatırlatıldı. Yazıda, Kapatılan Ceza Muhakemesi Kanunu 250. ve Terörle Mücadele Kanunu 10. maddesiyle yetkili Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Ağır Ceza Mahkemelerince Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi isimlerle bilinen ve söz konusu terör örgütüne mensup hakim, savcı ve emniyet mensupları tarafından yapıldığı hususunda şüphe bulunan soruşturmalarda terör örgütü mensubu olmayan askerlerin hedef alındığı belirtildi. Savcılığın Balyoz Davası, Ergenekon ve Askeri Casusluk Davaları’nın darbe girişiminin ön hazırlığı olarak değerlendirdiği öğrenildi.