Gündem Kurban Bayramı tatili kaç gün? 2018 Kurban Bayramı ne zaman?

Kurban Bayramı tatili kaç gün? 2018 Kurban Bayramı ne zaman?

18.07.2018 - 13:46 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı hangi güne denk geliyor? Ramazan Bayramı tatilini 3,5 gün sürmesinin ardından Kurban Bayramı'nda birçok insan daha uzun süre tatil beklentisi içerisinde. Peki bu yıl Kurban Bayramı ne zaman ve Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Kurban Bayramı tatili kaç gün 2018 Kurban Bayramı ne zaman

İslam dininde çok özel bir yere sahip olan Kurban Bayramı bu senede çoşku ile karşılanacak. Kurban ibadetini yerine getirecek olan milyonlarca müslüman kestikleri kurbanların etlerini yoksul ve ihtiyaç sahibi insanlar ile paylaşacak. Birlik beraberlik duygusunun bir kat daha arttığı bayram günlerinde akraba ve dost ziyaretleri ile vatandaşlar Bayramın huzurunu içlerinde yaşayacak. Peki Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak?

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı Arefesi 20 Ağustos 2018 Pazartesi

Kurban Bayramı Birinci Günü 21 Ağustos 2018 Salı

Kurban Bayramı İkinci Günü 22 Ağustos 2018 Çarşamba

Kurban Bayramı Üçüncü Günü 23 Ağustos 2018 Perşembe

Kurban Bayramı Dördüncü Günü 22 Ağustos 2018 Cuma günü olacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Kurban Bayramı Arefesi Pazartesi gününe denk geldiğinden arefenin tatil edilmemesi durumunda 6 günlük bir tatil söz konusu olacak. Fakat arefeninde tatil edilmesiyle çalışanlar 18 Ağustos 2018 Cumartesi gününden itibaren 24 Ağustos 2018 günü dahil olmak üzere toplamda 9 gün tatil yapmış olacaklar. Arefe gününün özellikle Kamu Kuruluşu çalışanları için tam gün mü yoksa yalnızca öğleden sonra mı tatil edileceği hakkında henüz bir açıklama gelmedi.

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMININ ÖNEMİ

Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı ile birlikte Müslümanlar için en önemli bayramlardan biridir. İslam alemi tarafından Hicri Takvime göre her yıl Zilhicce ayının 10. gününde kutlanmaya başlar. 4 gün süren Kurban Bayramının amacı, kurban keserek Allah’a yakın olmayı sağlamaktır. Hz. İbrahim ve oğlu İsmail’den beri Müslümanlar için bir ibadet haline gelen kurban kesimi, bayramın Eyyam-ı nahr yani kesme günleri olarak adlandırılan ilk üç gününde yapılmalıdır. Mali bir ibadet olarak sayılan kurban kesimi aynı zamanda toplum içindeki kardeşliği ve yardımlaşmayı da temsil etmektedir.

Kurbanlık fiyatları belli oldu!

Kurbanlık fiyatları enflasyona paralel olarak yüzde 10’un üzerinde zamlanacak. 2018 yılının en düşük büyükbaş kurbanlık fiyatının 7000, en düşük küçükbaş kurbanlık fiyatının ise 1.000 TL olması öngörülüyor. Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, hayvan üreticisinin enflasyonun üzerinde bir zamla satışa çıkmasının muhtemel olduğunu belirterek ağustos ayındaki kurun belirleyici olacağını söyledi.

Kurban Bayramı’na 1.5 ay gibi bir süre olmasına rağmen zincir hipermarketler şimdiden kurbanlık satışına başladı. Bu yıl üretici ise kurbanlıklara enflasyona paralel olarak yüzde 10’un üzerinde zam uygulayacak.

Haberin Devamı

Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, bu yıl kurbanlık kesimi için ülke genelinde yeterince hayvan olduğunu, dolayısıyla et fiyatlarının artmasını gerektirecek bir durum olmadığını söyledi.