Gündem Kurultay yapılması şimdilik imkânsız!

Kurultay yapılması şimdilik imkânsız!

29.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bahçeli, tüzük değişikliği konusunda mahkemenin tedbir kararı bulunduğunu belirtti ve “Yargısal süreçler 10 Temmuz’da yapmayı düşündüğümüz kurultayı şimdilik imkânsız kılmaktadır” dedi...

Kurultay yapılması  şimdilik imkânsız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tüzük değişikliği konusunda 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin tedbir kararı bulunduğunu belirterek, “Yargısal süreçler 10 Temmuz 2016’da yapmayı düşündüğümüz 6. Olağanüstü Büyük Kurultayımızı şimdilik imkânsız kılmaktadır” dedi. Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında özetle şunları kaydetti:
‘Korsan kurultay’
“24 Haziran’da, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, 19 Haziran’da yapılan korsan kurultayda alınan kararlar ve yapılan Tüzük değişiklikleriyle ilgili ihtiyati tedbir kararı vermiştir. Böylelikle korsan kurultay tüm sonuçları itibariyle beklemeye alınmıştır. Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı da; 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararı karşısında, 10 Temmuz’da planladığımız 6. Olağanüstü Büyük Kurultayımızda seçim yapılamayacağına hükmetmiştir. Kaldı ki bu hüküm, söz konusu mahkemenin kararı kesinleşesiye kadar sürecektir. Buradan çıkardığımız sonuç şudur: Hukuken 10 Temmuz’da Genel Başkan ve genel merkez organlarının seçiminin gerçekleşmesi şu aşama ve tablo karşısında mümkün değildir. Tüzük değişikliği konusunda ise 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin tedbir kararı bulunduğundan, bu çerçevede bir değişikliğe gitmek de usul ve esas açısından doğru ve yerinde görülemeyecektir. Yargısal süreçler 10 Temmuz 2016’da yapmayı düşündüğümüz 6. Olağanüstü Büyük Kurultayımızı şimdilik imkânsız kılmaktadır. Bundan sonra izlenecek yol haritamızı, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararına karşı paralel kuryelerin YSK’ya yaptıkları itirazlar netleştikten sonra milletimizle ve aziz dava arkadaşlarımızla anında paylaşacağız.”
‘Davullu zurnalı yaparız’
Bahçeli, grup toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı: “Şimdi Ankara 4. Seçim Kurulu Başkanı seçimin yapılamayacağını söylemektedir. Buna itiraz edilmiştir. YSK bir karara varacağını ifade etmektedir. Kararı bekliyoruz. Eğer yasal yönden kurultayımızın yapılmasına engel teşkil etmiyorsa davullu zurnalı bayram gibi bir kurultayı yapacağız. Yok eğer buna müsadee edilmiyorsa, 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin aldığı kararın sonucuna kadar kurultay yapılamaz deniliyorsa, zaten bizim 9 Ekim’den bu yana ilçe ve il kongre süreçlerimizle 18 Mart 2018 tarihinde 12. Olağan Kongremiz yapılacaktır. Söylenecek başka bir şey yoktur.”

Haberin Devamı

Gazetecilere tepki

Bahçeli, grup sonrasında 19 yıldır partinin başında olduğu ve partide değişimin beklendiği yönündeki soruya tepki göstererek, “Peki milletin değişim talebini basın olarak siz niye karşılamıyorsunuz. Çöreklenmiş 30 yıldır zehir saçan basın mensupları var. Köşe yazarları var. Bunlar için değişim talebiniz olmuyor mu hep insanlar bunu MHP’den bekliyor. Hadi bakalım” yanıtını verdi.

Kurultay yapılması  şimdilik imkânsız
Vural arka sırada oturdu

MHP’de grup başkanvekilliğinden istifa eden Vural, grup toplantısında her zaman oturduğu ön sıraya geçmedi. Vural’ın dün arka sıralarda oturması dikkati çekti. Vural, Bahçeli’yi konuşması sonrasında ise ayakta alkışladı.
MUSTAFA İSTEMİ