Ege Kuzenlerin katilleri aramızda dolaşıyor

Kuzenlerin katilleri aramızda dolaşıyor

23.03.2017 - 04:32 | Son Güncellenme:

Balıkesir’de, okula giderken kaybolduktan 44 gün sonra cesetleri bulunan Büşra Karabacak ve kuzeni Tuğçe Yıldırım’ın katil veya katilleri, aradan 11 yıl geçmesine rağmen bulunamadı

Kuzenlerin katilleri aramızda dolaşıyor

Balıkesir- Savaştepe’nin Karacalar Kırsal Mahallesi’ndeki Mustafa Kangal İlkokulu 4-B sınıfına giden Büşra Karabacak (10) ile kuzeni Tuğçe Yıldırım (10) , 21 Mart 2006’da öğle arasında evlerinde yemek yedikten sonra yaklaşık 1 kilometre mesafedeki okullarına giderken ortadan kayboldu.

Haberin Devamı

Menfezde bulundu

En son okul yolunda görülen kuzenler, akşam her zaman geldikleri saatte evlerine dönmeyince, yakınları durumu jandarmaya bildirdi acı gerçek 44 gün sonra ortaya çıktı. İki kızın cesetleri, evlerine 8 kilometre mesafedeki komşu Çamurlu Mahallesi yakınlarındaki bir menfezde, poşete sarılı olarak bulundu.

Kızları Büşra, kuzeniyle birlikte cinayete kurban giden Hanife (43) ve Mustafa Karabacak (47) çifti, olayın faillerinin bulunması için başvurmadık yetkili bırakmadı. Cinayetin çözüleceği ümidiyle yaşayan aile, 2011’de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e mektup ve faks gönderip, yardım istediklerini anlattı.

Neden çözülemiyor?

Haberin Devamı

Mustafa Karabacak, şunları söyledi: “Televizyon programlarında pek çok cinayet çözüldü. Büşra ile Tuğçe’nin olayı neden çözülmüyor? Savaştepe’ye gelen jandarma komutanları, 2 yıl durup gidiyor. Dosyayı tam anlamıyla inceleyip çevreyi araştırıncaya kadar tayinleri çıkıyor. İşler yarım kalınca sonuç alınamıyor.”

Kızım yaşasaydı üniversiteli olacaktı

Anne Karabacak, Büşra ve Tuğçe’nin yaşaması halinde şu anda üniversiteye gideceklerini belirtirken, “Ben adalet yerini bulsun istiyorum. Bizim çocuklarımızın katili bulunsun. Bir şeyler bilen varsa söylesin, 11 yıl geçti. Büşra yaşasaydı 21 yaşına girecekti. Onun arkadaşları üniversite ikinci sınıf öğrencisi. Evlat acısı çekmeyen bilmez” diyerek, gözyaşlarına boğuldu.