Ekonomi Kuzu Grup İran’daki dev ihaleyi kazandı!

Kuzu Grup İran’daki dev ihaleyi kazandı!

16.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ocak ayında gerçekleşen İslam Kalkınma Bankası (IDB) kredili, Batı Tahran Atıksu Arıtma Tesisi ihalesini Kuzu Grup kazandı.

Kuzu Grup İran’daki dev ihaleyi kazandı

Sözleşme bedeli yaklaşık 125 milyon euro olan ve 520 bin metreküp/gün kapasitesi ile İran’ın en büyük atıksu arıtma tesisi yaklaşık 2 milyon 600 bin kişiye hizmet verecek. Birbirinden bağımsız dört modülden oluşacak tesis, ileri biyolojik atıksu arıtma prosesi ile en yeni arıtma teknolojilerini kullanacak ve ultraviyole dezenfeksiyon metoduyla arıtılan suyun sulama amaçlı geri kazanımı gerçekleşecek. Tesis bünyesinde inşa edilecek her biri 11 bin metreküp hacminde 8 adet çürütücü ile atıksu arıtma kaynaklı çamurlar çürütülerek biyogaz elde edilecek ve tesisin tüm elektrik ihtiyacı, tesiste üretilen bu biyogazı yakan gaz motorlarından sağlanacak.

Haberin Devamı

2010’da İran’ın Başkenti Tahran’da İran Mesken Meher projesi ihalesini kazanarak bölgede çalışan Kuzu Grup, bu proje dâhilinde depreme dayanıklı 100 bin konut yapıyor. Tahran’da Parand ve Pardis şehirlerinde inşaatları olduğunu belirten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Parand şehrinde 2010’da başladığımız 20 bin konutu 2013’te teslim ettik. Parand’da inşa ettiğimiz uydukent 48 okul, 8 spor tesisi, 14 cami, 5 sağlık-7 kültür merkezi ve parklardan oluşuyor. Yine aynı projeye dâhil 37 bin konutluk projemiz Pardis şehrinde devam ediyor, Bu kapsamda okul, spor tesisi, camii gibi alanlar mevcut” diye konuştu.