Gündem 2016 KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor? İşte KYK'dan gelen açıklama

2016 KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor? İşte KYK'dan gelen açıklama

28.09.2016 - 11:49 | Son Güncellenme:

KYK burs başvuruları için merakla beklenen açıklama geldi. KYK tarafından düzenlenen burs kredi ve yurt gibi imkanların başvuruları ile ilgili detayları bu haberimizde sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Peki 2016 KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor? İşte o açıklama...

2016 KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor İşte KYKdan gelen açıklama

Eğitim alanında yapılan bazı değişiklikler öğrencileri olumsuz etkilese eğitime verilen destek öğrencilerin oldukça ihtiyaç duyduğu bir beklenti haline gelmiştir. Özellik ile üniversite öğrenci adayları ÖSYM tarafından düzenlenen YGS ve LYS sınavlarına girip daha sonra bir lisans yada önlisans programına yerleşmeleri sonucu öğrenciye hem burs kredi ve yurt gibi imkanlar sunulmaktadır. Bu imkanlardan faydalanması için öğrencinin öncelik ile halk arasında tabir edildiği gibi iki yada dört yıllık bir eğitime hak kazanmış olması gerekmektedir. Öğrenci öncelik ile bu şartı sağladıktan sonra da belirli tarihler aralığında gerçekleşecek ve KYK tarafından denetlenecek burs kredi ve yurt gibi imkanların başvurularında bulunmaları gerekecektir. Sonrasında öğrencinin hayat şartları ve kontenjanlar göz önünde bulundurulup bir değerlendirme yapılacaktır. Bu değerlendirmeler sonucunda öğrencilerin büyük bir kısmı yurtlara yerleştirilmektedir.

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURUSU HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

KYK tarafından düzenlenen bu yerleştirmenin ardından yine KYK’nın açıkladığı belli bir tarih aralığında öğrenciler burs veya kredi başvurularında bulunur. Her yıl olduğu gibi öğrenciler genelde yurt başvurularını okul kaydı yaptırdıktan sonra yapmaktadırlar. Bu sene de 2 Eylül tarihinde KYK yurt başvuruları açıklandı. Daha sonrasında da ikinci yedek ve üçüncü yedek yerleştirmelerin tarihi beklendi. Bu tarihleri KYK çok sürmeden açıkladı. Ve bu sene yaptığı bir ilkte üçüncü yerleştirme tarihini birinci yerleştirmelerden sonra açıklaması oldu. Bu sayede öğrencilerin meraklı bekleyişi son buldu. Bu sene Ekim ve Kasım ayı arasında gerçekleşmesi beklenen burs yada kredi başvuruları için belirlenen başvuru dönemi Eylül ayının ilk haftası başlayacak. Başvuru haberi için öğrencilerin sık sık KYK’nın resmi web sayfasını takip etmeleri önemlidir. Bu tarih aralığında yapılan başvuruların haricinde hiç bir başvuru alınmayacağını her yıl belirten KYK’dan beklentiler yine bu yönde olacağı tahmin ediliyor. Ekim ayının ilk haftası yapılacak olan başvuruların ise Aralık ayının sonlarına doğru netice bulması bekleniyor. Aralık ayında açıklanacak olan KYK burs kredi başvuruları sonuçlarına göre öğrenciler 2017 Ocak ayından itibaren eğitim hayatının süresince burs yada kredilerini çekebileceklerdir. Geçen sene yapılan zam ile beraber öğrenciler burs ya da kredilerini 400 tl olarak almaktadırlar ve önümüzdeki süreçlerde bu miktar bu şekilde seyredecektir. KYK burs başvuruları kontenjanlar dahilinde sonuçlanacaktır. Yani her öğrenci burs alamasa da başvuruda bulunan her öğrenciye kredi verilecektir. KYK Bursu öğrenciye geri ödemesiz olarak sağlanan bir eğitim desteğidir. Kredi ise öğrencinin eğitim süreci bittikten sonra KYK’ya ödeyeceği geri ödemeli bir eğitim desteğidir.

Yazarlar