Eğitim KYK burs ve kredi başvuru işlemleri devam ediyor!

KYK burs ve kredi başvuru işlemleri devam ediyor!

24.10.2015 - 12:59 | Son Güncellenme:

KYK burs ve kredi başvuruları başladı. 4 Kasım 2015’de son bulacak olan başvuru işlemlerini yapmak oldukça basit. Nasıl yapacağınıza haberimizden ulaşabilirsiniz.

KYK burs ve kredi başvuru işlemleri devam ediyor

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yüksek öğrenim gören öğrencilerden bazılarına barınma, burs ya da kredi imkanı sunmaktadır. Bu imkanlardan yararlanmak ve bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz biz sizlere bu haberimizde hem Yüksek Öğreni Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde yer alan barınma hemde yine aynı kurum içinde yer alan burs ve kredi imkanlarından nasıl yararlanılacağı hakkında bilgi vereceğiz. sizde bu konu hakkında bilgi sahibi olmak ve sorgulamaları yapmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KYK BURS SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR!

KYK YURT SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR!

KYK Yurt Başvurusu ve Sonuçları Öğrenme

KYK bünyesinde sizde barınma imkanlarından yararlanmak istiyorsanız başvurunuzu online olarak yapabilrisiniz. Yüksek öğrenim gören bir çok öğrencinin en önemli sorunlarından birisi de barınma sorunudur. Öğrenciler barınma için ya devlet yurtlarına başvuruda bulunmakta ya da özel olarak hizmet veren yurtlardan yararlanmak istemektedir. Bunun yanında ise özel evlerde de kalabilmektedir. Ancak devlet yutları hem ekonomik açıdan öğrencilere daha cazip gelmektedir. Sizde yüksek öğrenim görüyor ve yurt başvurusunda bulunmuş iseniz başvuru sonuçlarına nasıl bakılacağını da merak ediyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. Biz sizlere bu bölümde kyk sorgulama hakkında bilgi vereceğiz. KYK yurtlarında kalmak istiyor ve başvuru sonuçlarını sorgulama istiyorsanız aşağıda yer alan adımları sırası ile izleyiniz.

Haberin Devamı

· İlk olarak yapmanız gereken www.türkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

· Daha sonra ise açılacak olan sayfada sol üst kısımda yer alan “ E-Hizmetler “ bölümüne tıklayınız. Daha sonra ise açılacak olan sayfanın sol kısımında yer alan harflerden “ Y “ harfine tıklayınız. Çünkü KYK sorgulama yapmak için Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu bölümüne gelmeniz gerekmektedir.

· Bu alana geldikten sonra ise aşağıda yer alan başlıklardan “ Yurt Kayıt İşlemleri “ başlığına tıklayınız.

· Bu alana gelidkten sonra açılacak olan sayfada “ kimliğimi şimdi doğrula “ butonuna basmanız gerekmektedir. Bu adımı da yerine getirdikten sonra ise bir sonraki adımda E-Devlet şifrenizi ve TC kimlik numaranızı ilgili alanlara girdikten sonra artık sizde kayıt işlemlerini yerine getirebilirsiniz. Ancak sistemden yararlanmak için E-Devlet şifrenizi n olması gerekmektedir. Eğer şifreniz yoksa şifreyi size en yakın PTT şubelerinden 2 TL işlem ücreti karşılığında alabilirsiniz.

KYK Burs ve Kredi Sonucu Sorgulama

Haberin Devamı

Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu barınma imkanlarının yanında burs ve kredi imkanları da yüksek öğrenim gören öğrencilere tanımaktadır. Sizde burs ve kredi almak için başvuruda bulunmuş olabilir ve bu bursu almak içinse belli şartları sağladıktan sonra ise sizde artık burs almaya hak kazanırsınız. Burs almak için başvurular Ekim ayı içerisinde başlamıştır. Burs ya da kredi almaya hak kazanmışsanız ilk burs ya da kredinizi Ocak 2016 yılında alabilirsiniz. Şimdi her türlü imkanı sağladığı ve başvuru yaptığı takdirde burs alamayacak öğrenci grubundan bahsedelim.

§ 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 10 uncu maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, 5102 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler,

§ Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenci grupları

§ Öğretim kurumuna kayıt tarihinden sonra bir dönem kaybı olan öğrenciler,

§ Yabancı uyruklu öğrenciler,

§ Polis akademisi ile askeri okulda okumak olan öğrenciler

Haberin Devamı

§ Ek süre öğrenim gören yani artık yıl öğrencileri,

§ Yüksek lisans eğtimi almaya hak kazanan ancak hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler,

§ Yetim maaşı alan ve bunun yanında nafaka alanlar dışında , en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan ya da gelire sahip olan öğrenciler,

§ Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,

§ Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler