Gündem KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı mı?

KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı mı?

31.10.2017 - 09:53 | Son Güncellenme:

KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığı öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. Yeni burs alacak öğrenciler, Ocak ayından itibaren zamlı olarak burslarını almaya başlayacaklar. KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı mı

KYK burs başvuruları 24 Ekim tarihinde sona erdi ve sonuçlar beklenmeye başlandı. Geçen sene sonuçlar, başvuru işlemleri tamamlandıktan 5 gün sonra açıklanmıştı. Sonuçlar ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. KYK tarafından başvuru yapan öğrencilerin sosyal durum, ekonomik durum ve eğitim durumu ilgili kurumlar tarafından onaylanarak sonuçlar ilan edilecek. Sonuçlar açıklandıktan sonra öğrenciler, e-Devlet üzerinden taahhütname onaylayarak işlemlerini tamamlayacaklar.

Haberin Devamı

KYK BURS SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK KREDİ SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

2017 yılında KYK burs ve kredileri 25 Türk Lirası arttırılarak 450 lira olarak belirlendi. Bu yıl burs ve kredi miktarları ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Bu yıl lisans öğrencilerine kredi burs 470 TL olarak ödenecek’’ şeklinde açıklama yaptı. Ocak ayı itibariyle öğrenciler 470 lira olarak burs ve kredilerini almaya devam edecekler. Bir öğrenci hem burs hem de kredi alamaz. Kredi alan öğrenciler, belirli süre sonunda aldığı kredi miktarını geri ödemek zorundadır. Burs ise öğrencilere karşılıksız olarak verilir. Burs ödemeleri, normal eğitim süresince yapılır.

Haberin Devamı

BURS VE KREDİ HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

Burs kesilme sebepleri;
- Derslerde başarısız olma
- Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarılma ya da geçici olarak uzaklaştırılma
- Kayıt dondurma, izin alma ve vazgeçme
- Sağlık sebebiyle öğretime devam edilememesi
- Öğretim kurumunun kapatılması
- Kesin hüküm ile mahkum olması
- Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezasının alınması

Öğrenim kredisi kesilme sebepleri; burs kesilme sebepleri ile benzerlik gösterir. Öğrenim kredisinde öğrencinin başarı durumuna bakılmaz. Bunun dışında asgari ücret ile devamlı çalışılması da kredinin kesilmesine sebep olur.

ÖNCELİKLİ ÖĞRENCİLER

Şehit/gazi çocukları, anne ve babası vefat edenler, tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak sağlık kurulu raporu ile yüzde 40 ve üzerinde engelli olduğunu belgeleyenler, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar ile milli sporcular ilgili belgeleri ibraz ederek KYK burslarından öncelikli olarak faydalanabilirler.

KYK BURS ÜCRETLERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Burs ve kredi alacak öğrenciler için 2018 yılından itibaren ödeme yapılmaya başlanacak. Burslar Ziraat Bankası’na yatırılacak ve ATM’ler ile alınabilecek.

Yazarlar