Gündem LGS sonuçları bugün açıklanacak mı? LGS sonuçları tarihi açıklandı!

LGS sonuçları bugün açıklanacak mı? LGS sonuçları tarihi açıklandı!

25.06.2018 - 10:12 | Son Güncellenme:

Liseye Giriş Sınavı (LGS) sonuçları için geri sayım başladı. Binlerce merakla sonuçların açıklanmasını bekliyor. Peki LGS sonuçları bugün açıklanacak mı ve LGS tercihleri ne zaman başlayacak?

LGS sonuçları bugün açıklanacak mı LGS sonuçları tarihi açıklandı

LGS bu yıl ilk defa TEOG yerine uygulandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar için tercih süreci başlayacak. Adaylar yapacakları tercihler doğrultusunda liselere yerleştirilecek.

Haberin Devamı

LGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS için beklenen sonuçlar, 26 Haziran’da yani bugün açıklanacak. Sınav sonucunu merak eden öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinden T.C. kimlik numarası ile sonuçlarını öğrenebilecekler. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların adreslerine sonuç belgesi gönderilmeyecek. MEB internet sitesi üzerinden sınav sonuçlarının ilan edilmesi, tebliğ niteliğinde olacak.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

MEB yetkilileri tarafından alınan bilgi doğrultusunda; liseler için yerleştirmede adrese dayalı olan tercihler, yerelde oluşturulan Ortaöğretim Kayıt Alanları’na göre gerçekleştirilecek. Kayıt alanları; ortaokulların kontenjanları göz önüne alınarak, öğrencilerin evlerine en yakında bulunan liselere göre belirlenecek. Kayıt alanında yer alan tüm lise türleri (Anadolu Meslek Lisesi, Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) bulunacak.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, yerleştirme işlemleri ve pansiyonlu okullar için tercihler 2 Temmuz ve 13 Temmuz tarihleri arasında aynı anda yapılabilecek.

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİNDE KAÇ TERCİH YAPILACAK?

LGS için tercih süreci başladığında öğrenciler tarafından;
- Sınav ile girilebilen liseler
- Yerel yerleştirme ile girilebilen liseler
- Pansiyonlu liseler için aynı anda tercih yapılacak.

Adrese dayalı yerleştirmede, ortaokul kayıt alanı içerisindeki
- 3 Anadolu Lisesi
- 3 Anadolu İmam Hatip Lisesi
- 3 Anadolu Meslek Lisesi olmak üzere toplam 9 okuldan 5 okul tercihi yapılacak.

LGS İTİRAZI NASIL YAPILIR?

LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından sınav soruları, sonuçları ve cevap anahtarı için itiraz işlemleri 5 iş günü içerisinde yapılabilecek. İtiraz işlemleri, ÖDSGM internet sitesindeki sınav itiraz bölümü üzerinden gerçekleştirilebilecek.

LGS için itiraz işlemi yapacak adayların;

- Ziraat Bankası; bankamatik ve internet bankacılığı
- Türkiye Halk Bankası; bankamatik ve internet bankacılığı,
- Türkiye Vakıflar Bankası; şubeler, bankamatik ve internet bankacılığı seçeneklerinden birisini kullanarak 20 Türk Lirası ücret yatırması gerekir.

Haberin Devamı

E-posta, faks yoluyla yapılacak olan itiraz işlemleri dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır. Süre sona erdikten sonra yapılacak itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarasının bulunmadığı, ATM fişi/banka dekontu bulunmayan, imza ve adres bilgisi eklenmeyen dilekçeler de dikkate alınmayacak, cevaplandırılmayacaktır.