Gündem LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

17.07.2018 - 10:49 | Son Güncellenme:

Liseye Geçiş Sınavı sonrasında 2 Temmuz tarihinde tercih başvuruları başlamıştı. LGS'ye katılan öğrenciler 13 Temmuz'a kadar tercih başvurularını yaptılar. 13 Temmuz'da sona eren LGS tercih başvurularının sonuç heyecanı başladı. İşte LGS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih...

LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak

2-13 Temmuz arasında yapılan LGS tercih işlemlerinin sonuçları için tarih belirlendi. Liseye Geçiş Sınavı'na katılan öğrenciler meraklı arayışını sürdüyor. İşte sabırsızlıkla beklenen o tarih...

Haberin Devamı

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar, 30 Temmuz'da açıklanacak.

Nakil tercih başvurularının ilki 6-10 Ağustos'ta, ikincisi 13-17 Ağustos'ta, üçüncüsü 27-31 Ağustos'ta, dördüncüsü 3-6 Eylül'de yapılacak. Yatılılık başvuruları, 10-14 Eylül'de okul ve kurumlarca alınacak.

Güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerine yerleştirme iş ve işlemleri ile öğrencilerin okullara kayıtları 13 Temmuz Cuma saat 17.00'ye kadar tamamlanacak.

Açıköğretim ortaokulu öğrencilerinin yerleştirme işlemleri, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için yerleştirme talebinde bulunmaları halinde, ikamet adresleri dikkate alınarak il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca 10-14 Eylül'de yapılacak.