Gündem Lider eşlerinin masasındaki tek erkek

Lider eşlerinin masasındaki tek erkek

16.11.2015 - 12:06 | Son Güncellenme:

Emine Erdoğan'ın lider eşlerine verdiği yemekte, masada oturan tek erkek, IMF Başkanı'nın eşi oldu. Xavier Giocanti, bugünkü tüm aktivitelere de katıldı.

Lider eşlerinin masasındaki tek erkek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi'ne katılan liderlerin eşlerine akşam yemeği verdi.

Haberin Devamı

MASADAKİ TEK ERKEK

Yemekte dikkat çeken isim ise IMF Başkanı Christine Lagarde'ın eşi Xavier Giocanti oldu. Ciocant, yemeğe katılan kadınların arasında masada oturan tek erkek oldu.

Zirve'nin gerçekleştirildiği Regnum Otel'deki özel yemeğe, Endonezya Cumhurbaşkanı'nın eşi Iriana Widodo, Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın eşi Mehriban Aliyeva, Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın eşi Tubeka Zuma, Zimbabve Devlet Başkanı'nın eşi Grace Mugabe, Malezya Başbakanı'nın eşi Rosmah Binti Mansor, Singapur Başbakanı'nın eşi Ho Ching, AB Konseyi Başkanı'nın eşi Malgorzata Tusk, OECD Başkanı'nın eşi Lulu Gurria, Avrupa Birliği Bakanı Beril Dedeoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in kızı Leyla Aliyeva, yabancı bakan ve büyükelçi eşleri katıldı.

Haberin Devamı

Lider eşlerinin masasındaki tek erkek

BUGÜNKÜ PROGRAM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bugün zirve kapsamında Türkiye'nin kültürünü, misafirperverliğini tanıtmak amacıyla oluşturulan "G20 Home Kültür Alanı"nı çeşitli ülke liderlerinin eşleriyle gezdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, G20 Liderler Zirvesi kapsamında, Kaya Belek Otel yanında 2 bin metrekaresi kapalı, 4 bin metrekare alandaki "G20 Home Kültür Alanı" oluşturuldu. Emine Erdoğan'a alana gelirken kızı Sümeyye Erdoğan'ın yanı sıra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşi Mehriban Aliyeva, IMF Başkanı Christine Lagarde'ın eşi Xavier Giocanti ve çeşitli ülke liderlerinin eşleri de eşlik etti. Türk kahvesi stantında Emine Erdoğan ve beraberindekilere önce Türk kahvesinin pişirilme şekli anlatıldı, ardından kum ocağında pişirilen Türk kahvesi ikram edildi.

Lider eşlerinin masasındaki tek erkek

GİOCANTİ, MANTI TARİFİNİ SORDU

Daha sonra Emine Erdoğan ve beraberindekiler, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden olan mantının yapıldığı stanta geçti. Burada mantının nasıl yapıldığı, pişirilme şekli ve sunumuyla ilgili bilgi alan heyete, mantı ikram edildi. Bu sırada IMF Başkanı Christine Lagarde'ın eşi Xavier Giocanti, mantının pişirilişi hakkında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşi Mehriban Aliyeva'ya soru sorduğu, Aliyeva'nın ise soru üzerine kendisine anlattığı görüldü.

Haberin Devamı

Lider eşlerinin masasındaki tek erkek

LAGARDE'IN KOCASINA EBRU HEDİYE EDİLDİ

Türk kültürüne ait ud, bağlama ve tulum gibi müzik aletleri hakkında bilgi verilen heyet, ardından Türkiye'nin gelenekleriyle ilgili hazırlanan videoyu izledi. "Gel ve Duy" isimli stanta geçen Emine Erdoğan ve beraberindekilere İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Neyzenbaşısı Bülent Özbek tarafından ney dinletilerek, semazen gösterisi yapıldı. Heyet ebru yapımını da izlerken, burada yapılan ebru yine IMF Başkanı Christine Lagarde'ın eşi Giocanti'ye hediye edildi.

EXPO 2016'YI GEZDİLER

Lider eşleri daha sonra Aksu ilçesine geldi. Zeytinyağı, zeytin ve zeytinden yapılan yiyecekler ikram edildi. Daha sonra heyet G20 Dostluk ve Barış Ormanı'na geçerek, burada barışın ve bereketin sembolü olan zeytin ağaçlarını dikti. IMF Başkanı Christine Lagarde'ın eşi Xavier Giocanti ise zeytin ağacı dikti.

Lider eşlerinin masasındaki tek erkek

ASPENDOS TURUNU DA KATILDI

Lider eşleri daha sonra Aspendos Antik Tiyatrosu'nu gezdi. Emine Erdoğan'a, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma'nın eşi Tubeka Zuma, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong'un eşi Ho Ching, OECD Genel Sekreteri Angel Gurria'nın eşi Lulu Gurria, IMF Başkanı Christine Lagarde'ın eşi Xavier Giocanti eşlik etti.

Haberin Devamı

Lider eşlerinin masasındaki tek erkek

GEZİYİ ÇOK BEĞENDİ

IMF Başkanı Christine Lagarde'ın eşi Xavier Giocanti kendisi için çok önemli bir deneyim olduğunu dile getirerek, "Benim geldiğim ülkede yakın zamanda çok hain terör saldırılarının hedefi olmakla beraber burada olmak için çok doğru bir zaman olduğunu düşünüyorum. Hem eşim hem ben buraya tekrar gelmek için elimizden geleni yapacağız. Çünkü kendimizi evimizde hissediyoruz aynı düşünceleri paylaşıyoruz, hayata dair aynı görüşe sahibiz. Benim için eşsiz bir yolculuk oldu burada olmak" dedi. Bir gazetecinin eşler arasındaki tek erkek olmasını hatırlatarak, "Tek olmak zor mu" sorusu üzerine Giocanti, "Hanımefendilerle vakit geçirmekten çok keyif aldığımı söyleyeceğim" dedi.

Haberin Devamı

Lider eşlerinin masasındaki tek erkek