Teknoloji Linkedin, Hesap Bilgilerinizi İndirmenizi Güçleştiriyor

Linkedin, Hesap Bilgilerinizi İndirmenizi Güçleştiriyor

25.07.2015 - 10:56 | Son Güncellenme:

Bazen bazı şeyler olması gerekenden daha zordur. Bazen de firmalar bizler için hayatı kolaylaştırmayı değil zorlaştırmayı seçer. İşte o şirketlerden birisi de Linkedin. Eğer Linkedin kullanıcısı iseniz bu iş ağı...

Linkedin, Hesap Bilgilerinizi İndirmenizi Güçleştiriyor

Bazen bazı şeyler olması gerekenden daha zordur. Bazen de firmalar bizler için hayatı kolaylaştırmayı değil zorlaştırmayı seçer. İşte o şirketlerden birisi de Linkedin. Eğer Linkedin kullanıcısı iseniz bu iş ağı sitesi kişisel iletişim listenizi ve diğer kişisel bilgilerinizi indirmenizi zorlaştırıyor. Facebook ve Google gibi kişisel bilgileri anında edinmek yerine Linkedin’in son yaptığı duyurudan sonra bu ve bu gibi bilgileri artık indirmek için isteği gönderdikten ancak üç gün sonra edinebiliyorsunuz. Değişiklik daha yeni geldi ve etkileri gözükmeye başlandı. Bu zorluk aynı zamanda ilave profil bilgilerinizi, Linkedin durum güncellemelerinizi, günlük aktivitelerinizi, IP kayıtlarınızı ve arama geçmişinizi de kapsıyor. Artık bu tarz indirme işlemlerini hızlandırmış olsa bile Facebook’ta ilk başta bilgi toplama süresi yüksekti. Twitter’da bu özelliği ilk getirdiğinde üzerinden bir gün geçmesi gerekirken kısa bir süre sonra bu bilgilere erişimi ve indirmeyi anında yapmaya başlamıştı.

Haberin Devamı

Yani Linkedin bu değişikliği yaparken diğer sosyal ağların aksine işleri zorlaştırmanın peşinde. Bir güvenlik açığımı yoksa insanların bilgilerini kolayca aktarıp farklı kariyer sitelerine kolayca CV oluşturulmasını engelliyor olabilir. Ama işin özünde Linkedin global alanda iş bağlantılarınızı kurduğunuz bir sosyal ağ olduğunu ya unuttu ya da aksini kanıtlamak istiyor. Bu garip değişikliğin nedeni henüz açıklanmasa bile kullanıcılar arasından oldukça büyük tepki geleceği bekleniyor.